Головна Новини Бізнес У ПАТ ДАК «Хліб Україна» вкрали майно, – заявив керуючий санацією компанії Євгеній Лахненко
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАТ ДАК «Хліб Україна» вкрали майно, – заявив керуючий санацією компанії Євгеній Лахненко

Євгеній Лахненко, який останнім часом проводив роботу щодо відновлення контролю за державною власністю України за кордоном, а саме порту «Лотос», викрив злочинну схему на території України

13 липня 2019, 14:11
Поділіться публікацією:
У ПАТ ДАК «Хліб Україна» вкрали майно, – заявив керуючий санацією компанії Євгеній Лахненко

Перебуваючи у статусі керуючого санацією ПАТ ДАК "Хліб України" Євгеній Лахненко викрив злочинну схему, яка дала змогу злочинним способом вивести із державної власності що найменше два елеватори, які знаходилися у власності ПАТ ДАК "Хліб Україна" і були передані  в користування двох  дочірніх  підприємств ПАТ ДАК "Хліб України": "Балівський комбінат хлібопродуктів" та "Мирівський елеватор".

Так, на етапі судових розглядів у справі про банкрутство ДАК "Хліб України" ще у 2013-му році Господарський суд Дніпровської області виніс постанову, в якій визнав Дочірнє підприємство Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Балівський комбінат хлібопродуктів" банкрутом та відкрив ліквідаційну  процедуру. За рік ліквідатор цього підприємства надав до суду  звіт за результатами аналізу фінансово-господарського стану комбінату і зазначив, що боржник немає майна хоча за даними ДАК "Хліб України" вартість майна комбінату оцінюється у розмірі понад 35 млн. грн.  Згодом той самий Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ще одне дочірнє підприємство ДАК "Хліб України" — "Мирівський елеватор". І ліквідатор знову надав до суду звіт про баланс підприємства, у якому вказав, що за боржником не зареєстровано жодного майна, хоча за даними ДАК "Хліб України" вартість майна цього дочірнього підприємства оцінюється у розмірі понад 12 млн. грн.

Однак, обидва вказані підприємства мали на балансі елеватори, адже були працюючими підприємствами. Таким чином, на думку Євгенія Лахненка, суд узаконив рейдерський захват активів, метою якого було встановлення монополії на формування закупівельних цін на зерно. Євгеній Лахненко зазначає, що відповідно до законодавства суд не мав права застосовувати до дочірніх підприємств Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Балівський комбінат хлібопродуктів" та "Мирівський елеватор" процедуру ліквідації. Чинне законодавство забороняє застосовувати процедуру ліквідації щодо підприємств, приватизація яких заборонена. Відтак керуючий санацією ПАТ ДАК "Хліб України" Євгеній  Лахненко звертається до СБУ, ГПУ та Президента України з вимогою  розслідувати факт кримінального порушення стосовно державного майна, чим завдано значної  шкоди державній компанії ПАТ ДАК "Хліб Україна". 

"Наразі продовжується розшук державних активів, що були незаконно виведені з власності ПАТ ДАК "Хліб України", — зазначає Євгеній Лахненко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!