Головна Новини Бізнес податки У Дніпрі бізнесмени звинувачують податкову міліцію в тиску та інформаційних атаках
commentss НОВИНИ Всі новини

У Дніпрі бізнесмени звинувачують податкову міліцію в тиску та інформаційних атаках

Заступник голови ГУ ДФС в Дніпропетровській області Сергій Пеньков в програмі "Гроші" звинуватив компанії "Фідея" і "Август Пром" в участі у схемах поставок неякісного палива Міноборони України та «Укрзалізниці». Компанії звинувачення відкидають і готують позов проти Пенькова

15 липня 2019, 13:43 comments3980
Поділіться публікацією:
У Дніпрі бізнесмени звинувачують податкову міліцію в тиску та інформаційних атаках

Представники бізнесу викрили першого заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Дніпропетровській області Сергія Пенькова в інформаційних атаках. У зв'язку з цим бізнесмени готують позов до суду про захист ділової репутації та компенсацію збитків, повідомляється в матеріалі видання "РБК-Україна".

Відзначається, що приводом для позову став нещодавній сюжет програми "Гроші" на телеканалі "1 + 1". Одним з героїв сюжету став Пеньков, який звинуватив компанії "Фідея" і "Август Пром" в участі у схемах поставок неякісного палива Міністерству оборони України та "Укрзалізниці".

У компаніях запевняють: заява податківця – нонсенс, адже з боку покупців немає і не було висловлено жодних претензій щодо якості поставленої продукції. Зокрема, як зазначають у своїй заяві адвокати компаній "Август Пром" і "Фідея", жодна контролююча служба, ані КРУ, ані правоохоронні органи не вели розслідування фактів, про які йде мова у програмі "Гроші".

Адвокати також підкреслюють, що не існує жодного офіційного висновку, не було проведено жодної експертизи, яка свідчила б про низьку якість поставленого зазначеним замовникам палива, про що йдеться в програмі телеканалу "1+1".

"Згідно з встановленим законом порядком і ділового звичаю, прийому палива передує кілька лабораторних досліджень, проведених лабораторіями виробника, лабораторіями "Укрзалізниці" та Міністерства оборони України і незалежними лабораторними установами начебто Інспекторату. Відповідно, все прийняте покупцями паливо відповідає державним стандартам і технічним регламентам, чому є документальні підтвердження у вигляді результатів лабораторних досліджень", — йдеться в заяві.

У компаніях також заперечують всілякі торговельні відносини з ТОВ "Софт Оіл" і наголошують: будь-які пов'язування їх з цією компанією абсолютно безпідставні.

Відкидають адвокати і звинувачення заступника глави ГУ ДФС в Дніпропетровській області про ухилення від сплати податків на сотні мільйонів гривень. Компанії нагадали, що вони не мають жодних заборгованостей перед бюджетом, а також будь-які узгоджені та невиконані податкові зобов'язання.

"Якщо б були законні претензії до компаній з боку податкової, то складалися б відповідні акти, з якими компанії повинні були бути ознайомлені, вони б мали можливість надати заперечення і так далі. Нічого цього немає. Але замість цього є безпідставні звинувачення від головного податкового міліціонера Дніпропетровщини", — йдеться в заяві адвокатів.

Компанії вказують на серйозний тиск з боку Сергія Пенькова через переслідування в рамках сфабрикованої кримінальної справи. Відзначається, що дніпропетровські податкові міліціонери з 25 червня 2019 року і до початку липня перебували нібито з обшуками на базах, на яких зберігалися паливно-мастильні матеріали компаній.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!