Головна Новини Бізнес фінанси Україна знову програла Коломойському
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна знову програла Коломойському

Справу за позовом Ігоря Коломойського розглядав відомий суддя Сергій Вовк

15 липня 2019, 13:58 comments2158
Поділіться публікацією:
Україна знову програла Коломойському

Печерський районний суд Києва 5 липня зняв арешт із 415 об'єктів, що належать ТОВ "Приватофіс", тим самим задовольнивши відповідне клопотання компанії. 

У рішенні суду зазначається, що арешт на майно було накладено зважаючи на те, що це надасть можливість забезпечення конфіскації майна як виду покарання. 

Однак, як постановив суддя, це рішення було необґрунтоване. Так, не була підтверджена необхідність розгляду справи без попередження власника майна і представника юридичної особи, щодо якого здійснюється провадження. Крім того, вартість майна, яке треба заарештувати, має бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним злочином, або якщо метою арешту майна є забезпечення конфіскації, то вартість арештованого майна має узгоджуватися з санкцією статті. 

Під час судового слідства не була встановлена відповідність вартості 415 об'єктів майна "Приватофісу" із нанесеним компанією збитком. Також суд мав приймати рішення виходячи з незаконність обмеження правомірної підприємницької діяльності компанії, від чого можуть постраждати треті особи.

"Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРИВАТОФІС" про скасування арешту майна накладеного на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 05.04.2017, у рамках кримінального провадження № 42017000000000876 — задовольнити. Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення, не може бути оскаржена та підглядає негайному виконанню", — сказано в постанові.

Серед майна, з якого було знято арешт, 12 земельних ділянок в Донецькій, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Сумській та інших областях, десятки об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, торгові павільйони, офісні приміщення, адміністративні будівлі, відділення банків, магазини, прибудови та вбудовані приміщення, готель "Колос" в Запорізькій області, квартири в Броварах Київської області та Армянську в анексованому Криму, а також об'єкти нерухомості на окупованій території Донбасу та Криму.

Відзначимо, рішення виносив суддя Сергій Вовк, який свого часу засудив ексміністра внутрішніх справ, а зараз генпрокурора Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у червні Конституційний суд за позовом "Запорізького заводу феросплавів", що належить Ігорю Коломойському, визнав незаконною норму, яка дозволяє Національному антикорупційному бюро України через суд блокувати договори підприємств. Компанії олігарха втратили через цю статтю закону понад 10 млрд грн.

У травні Коломойський через суд домігся визнання незаконною інспекції Національного банку в "Приватбанку". За результатами цієї інспекції була встановлена "діра" в уставному капіталі "Приватбанку".

У квітні Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Коломойського до Національного банку, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку і визнав незаконним договір купівлі-продажу державою акцій "Приватбанку", результатом чого стала націоналізація фінустанови.

У грудні 2018 року компанія Коломойського виграла суд в "ПриватБанку" на 24,8 млн грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!