Головна Новини Бізнес держсектор Експорт продукції АПК з України збільшився на 19%
commentss НОВИНИ Всі новини

Експорт продукції АПК з України збільшився на 19%

Результати наступної половини року залежать від кон'юнктури світового ринку

16 липня 2019, 16:45 comments3158
Поділіться публікацією:
Експорт продукції АПК з України збільшився на 19%

В Україні експорт продукції агропромислового комплексу (АПК) у першому півріччі 2019 року склав 10,2 млрд дол США. Це на 19% більше, ніж було за аналогічний період минулого року, передає прес-служба Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

Як зазначається, за підсумками 2018 року експорт продукції АПК досяг рекордного значення — 18,6 млрд дол США. Вже зараз, у першому півріччі 2019 року, показники експорту перевищують аналогічні показники 2018 року, коли експорт склав 8,5 млрд дол США.

айбільше зросли поставки з України продукції рослинництва — на 32% або 1,3 млрд дол США. Нарощування поставок рослинництва відбулося за рахунок збільшення експорту кукурудзи — на 1,3 млрд дол США або на 66%. Також на 10% або 147 млн долл США зріс експорт готових харчових продуктів. Експорт жмих соняшнику і соєвих зріс на 20% або 89,2 млн дол США і у два рази, або на 84,1 млн дол США відповідно", — йдеться в повідомленні.

Крім цього, зазначається, що результати наступної половини року залежать від кон'юнктури світового ринку, а саме — від цін на основні зернові та олійні культури і попит на них в основних країнах-споживачів (Китаї та Індії).

Раніше повідомлялося, що в Україні експорт залізорудної сировини збільшився на 34%.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!