Головна Новини Бізнес економіка Виробникам молока в Україні висунули нові вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Виробникам молока в Україні висунули нові вимоги

Нововведення стосуються всіх операторів ринку молока і молочних продуктів.

17 липня 2019, 17:01
Поділіться публікацією:
Виробникам молока в Україні висунули нові вимоги

В Україні до виробників молока висунули нові вимоги щодо безпеки і якості їхньої продукції. Такі зміни повинні будуть стимулювати підвищення обсягів виробництва молока, передає прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Як зазначається, відповідний наказ Мінагрополітики №118 "Про затвердження вимог до безпеки і якості молока і молочних продуктів" вступив в силу.

"Документ вводить належну практику виробництва, переробки та введення в обіг молока і молочних продуктів, встановлює критерії до сирого молока, його придатність для споживання людиною", — йдеться в повідомленні.

Нововведення стосуються всіх операторів ринку молока і молочних продуктів. Також нові правила будуть стимулювати виробників випускати більше молока сорту "екстра".

Виробників зобов'яжуть стежити за показниками якості і безпеки, запровадити принципи ризик-орієнтованих підходів при формуванні періодичності відбору зразків.

"Відповідальність покладається на учасника ринку, залишаючи за компетентним органом інструмент контролю. Перехідний період для адаптації до нових правил встановлено до 2022 року", — пояснюють у Держслужбі з питань безпеки харчових продуктів.

Раніше повідомлялося, що в Україні діти п'ють радіоактивне молоко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!