Головна Новини Дайджест 2019 Дмитро Торнер став жертвою експерта з чорних піар-кампаній
commentss НОВИНИ Всі новини

Дмитро Торнер став жертвою експерта з чорних піар-кампаній

За два дні до виборів у Верховну Раду України проти кандидата в нардепи Дмитра Торнера була розгорнута масштабна піар-кампанія в ЗМІ, організатором якої міг бути Ігор Мізрах

18 листопада 2019, 09:30 comments13279
Поділіться публікацією:
Дмитро Торнер став жертвою експерта з чорних піар-кампаній

До літа 2019 року небагато українців могли сказати, хто такий Дмитро Торнер, що подав свою кандидатуру в депутати Верховної Ради України. В мережі відсутня яка-небудь детальна інформація про цю людину, але буквально за два дні до виборів Торнер набув неабиякої популярності. Причому цього кандидата зробили відомим з очевидним застосуванням чорних піар-технологій – в інтернет був запущений ряд инфоповодів з однією метою – зіпсувати репутацію Торнера, виставивши його перед виборцями бувалим зловмисником.

Йдеться про цілу низку публікацій у ряді ЗМІ, які в медіапросторі називають "бульварными". Зокрема, одне з видань опублікувало інформацію про те, що Дмитро Торнер нібито користується недійсним паспортом і є громадянином не України, а Молдови, де до того ж знаходиться в розшуку.

Цю історію "підігрівали" із згадкою перших осіб України. Так, у ЗМІ з'явилася інформація, що в ЦВК звернулися глава МВС Арсен Аваков і керівник СБУ Іван Баканов, в результаті чого кандидатуру Торнера зняли з виборів. На перший погляд всі "факти", які згадувалися в цій історії, виглядали правдоподібно. Але якщо розглянути обставини ретельніше, можна помітити, що весь сценарій інформаційної атаки на кандидата в нардепи міг бути розписаний відомим вінницьким підприємцем, журналістом, медійним експертом, помічником депутата ВР і навіть радником президента Ігорем Мізрахом.

Про Мізраха широка громадськість дізналася після 30 серпня, коли вже екс-глава Військової прокуратури Анатолій Матіос заявив про гучне затримання біля Офісу президента чотирьох чоловіків, які нібито вимагали 570 тис. дол. у колишнього співробітника ДК "Укрспецекспорт" за сприяння в призначенні на керівну посаду в державний концерн "Укроборонпром". Одним з фігурантів цієї справи, як написав на своїй сторінці у Facebook адвокат Максим Стороженко, був як раз Ігор Мізрах, якого можна побачити і на відео затримання, опублікованому Матиосом.

picture

Як з'ясували ЗМІ, широке коло діяльності Мізраха не обмежується тим, що було згадано нами вище. Крім іншого, вінничанин також є власником цілої мережі сайтів, за допомогою яких в медіапростір запускають потрібну інформацію, як на користь тих чи інших політиків і бізнесменів, так і проти них. Приміром, серед затриманих біля Офісу президента, як пише "24 канал", був Сергій Жданов. З'ясувалося, що останній є, за даними з Мережі, професійним юристом, експертом з численних питань, а в деяких публікаціях його навіть називають працівником секретно-режимного департаменту ОП. Однак, всі відповідні публікації були розміщені влітку на сайтах, редактором яких був якраз Ігор Мізрах.

Маючи подібні інструменти впливу на громадську думку, Мізраху нічого не заважає в замовному порядку розганяти замовнику потрібну інформацію про ту чи іншу людину. Хоча, слід зазначити, що на сторінках його видань передруковують і статті про справжніх злочинців і корупціонерів з інших видань, але, ймовірно, це робиться більше для того, щоб надати правдоподібності "замовленим" матеріалам.

Не виключено, що Дмитро Торнер став однією з цілей Ігоря Мізраха, який став жертвою чорної піар-кампанії. Оскільки інформація про майбутнє депутата — нібито "злочинця, що знаходиться в міжнародному розшуку" була запущена через ЗМІ Мізраха, а вже потім поширилась і на інші сайти.

Як підсумок – вибори пройшли без Торнера, що, очевидно, і було головною метою інформаційної атаки. Непрямим підтвердженням того, що це була саме чорна піар-кампанія проти кандидата є той факт, що вона стартувала за два дні до виборів. Адже перевірити документи, які могли бути сфальсифіковані, за такий короткий термін до голосування не представлялося можливим, при цьому часу для зняття кандидата з виборчих перегонів – цілком достатньо.

picture

Сам же Ігор Мізрах незабаром після затримання біля Офісу президента опинився на волі, а не так давно навіть був обраний до громадської ради при ДБР.

Як стверджують ЗМІ, за Мізраха нібито внесли заставу два високопоставлених чиновники, які займають посади в уряді ще з часів Януковича. Саме вони можуть бути замовниками інформаційної кампанії проти Дмитра Торнера, а також можуть бути зацікавлені в тому, щоб Мізрах не пішов на угоду зі слідством і не розповів правду про свою професійноу діяльність. Хто замовив піар-кампанію проти Торнера, правоохоронці вже знають, але не можуть повідомити в інтересах слідства.

Сам же Ігор Мізрах, перебуваючи на волі, регулярно виступає в якості політичного експерта на телеканалі "112 Україна".

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!