Вчені назвали основні фактори, що впливають на сон людини

Сон – дуже важлива складова нашого життя

Уважне ставлення до свого сну може істотно підвищити якість життя і загальне самопочуття. Ось 5 факторів, які впливають на сон:

Фізичні навантаження

Люди, які ведуть активний спосіб життя, краще сплять. Крім того, висока активність подовжує повільну фазу сну, під час якої відновлюються фізичні ресурси організму.

Їжа і напої

Не рекомендується їсти перед сном, щоб не прокидатися часто протягом ночі і не страждати від нічних кошмарів. Також не варто вживати алкоголь. Спочатку він, звичайно, розслабляє, але до середини ночі, коли переробляється організмом, починає надавати збудливу дію, що негативно позначається на якості сну. Те ж саме стосується і кави. Краще її залишити на ранок.

Температура

Температура в спальні повинна бути в межах 18-20 °C. Це ідеальний варіант для відпочинку. Якщо буде занадто холодно або дуже жарко - буде складно заснути.

Тиша

Щоб організм повноцінно відпочив, в спальні повинно бути тихо. Періодичні пробудження від шуму негативно впливають на самопочуття.

Спальне місце

Подушка, матрац і постільна білизна повинні бути якісними. Від того, наскільки вони комфортні, безпосередньо залежить ваш сон.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названо ефективний засіб від денної сонливості.