Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 7 секретів, як не розповніти під час вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

7 секретів, як не розповніти під час вагітності

Без зайвої ваги не вдасться обійтися, але скоротити її до мінімуму можливо

25 липня 2019, 15:30 comments11533
Поділіться публікацією:
7 секретів, як не розповніти під час вагітності

Зайва вага при вагітності негативно впливає не тільки на зовнішній вигляд, але і на здоров'я жінки і малюка. Про це повідомляє видання "Сlutch".

Дотримуйтеся простих правил, щоб не набрати багато зайвої ваги і зберегти хороше самопочуття.

Їжте невеликими порціями, але часто

Це загальне правило і для вагітних, і для інших людей, які намагаються не набрати зайву вагу. Краще з'їсти ту ж кількість їжі за 6-7 разів, ніж за 3.

Виключіть деякі продукти

Так, про здобні булочки доведеться забути. А також про випічку, тортики, тістечка, маринади, копчені, солоні продукти. Менше їжте ковбасних виробів і смажених продуктів.

Хлібобулочні вироби – порожні швидкі калорії, які відкладаються на боках зайвими кілограмами, а сіль викликає затримку рідини в організмі, зростає вага, розвивається набряклість – це серйозна загроза для правильного протікання вагітності.

Слідкуйте за водним балансом

Щодня випивайте не менше півтора літра чистої води без газу. Саме звичайної води. Чай, компот, соки, молоко, перші страви — це окремо.

Їжте більше клітковини

Включіть в свій раціон більше свіжих сезонних овочів, фруктів, ягід. Їжте каші, особливо гречану, ячну, рисову, вівсяну, з булгуру і сочевиці. Не нехтуйте і кисломолочними продуктами — йогурт, кефір, сир, ряжанка. Всі ці продукти допоможуть зберегти збалансовану вагу, а також нормалізують роботу кишечника і позбавлять від запору.

Замість того, щоб посмажити — запікайте

Замість смаження використовуйте варіння на пару, готування в мікрохвильовій печі, запікання в духовці. Так простіше зберегти корисні речовини, які містяться в м'ясі і овочах. А також це знизить навантаження на шлунково-кишковий тракт, печінку і підшлункову залозу.

Ведіть активний спосіб життя

Так, спорт під час вагітності — досить спірна тема, але вести активний спосіб життя ніхто не завадить. Більше гуляйте на свіжому повітрі, плавайте, займіться йогою або спеціальним фітнесом для вагітних. Це допоможе зберегти прекрасне самопочуття, настрій, а також позбутися від зайвих кілограмів.

Достатньо відпочивайте

Здоровий і повноцінний сон важливий для підтримки ваги для самопочуття в цілому. Тому спите хоча б 8 годин на добу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Супрун пояснила сувора заборона на спиртне вагітним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!