Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики назвали 8 овочів, які потрібно їсти частіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали 8 овочів, які потрібно їсти частіше

Правильний раціон харчування – запорука здоров'я

25 липня 2019, 16:20 comments2580
Поділіться публікацією:
Медики назвали 8 овочів, які потрібно їсти частіше

Вживання цих овочів, звичайно, не панацея від усіх хвороб, але все ж допомагає зробити організм більш стійким до різних недуг. Про це повідомляє видання "Мedikforum".

Цибуля. Сира або маринована цибуля, за словами фахівців, містять багато антиоксидантів, які захищають клітини від ушкоджень, які виникають під дією вільних радикалів, і тим самим покращують імунітет, підвищують стійкість до ракових клітин.

Кукурудза. Медики радять їсти її частіше, насамперед, літнім людям. Наявні дані говорять про те, що антиоксидант лютеїн, яким багата кукурудза, перешкоджає розвитку вікової сліпоти.

Горох. Вживання гороху допомагає знизити ризик розвитку раку шлунку.

Капуста. Звичайна білокачанна капуста – найбагатше джерело вітаміну С, споживання якого істотно знижує рівень "поганого" холестерину і захищає від розвитку хвороб серця.

Брокколі. Цей овоч містить у своєму складі специфічні речовини, що сприяють знищенню клітин раку. Зокрема, речовина сульфорафан. Наявні дані дозволяють припустити, що цей компонент сприяє знищенню клітин раку молочної залози і раку сечового міхура, а також має здатність пригнічувати ріст вже наявних пухлин.

Червоний перець. Один такий перець середнього розміру міститься 150% денної норми вітаміну С, незамінного для запобігання розвитку атеросклерозу.

Шпинат. Фахівці його цінують за велику кількість каротиноїдів — антиоксидантів, які важливі для гарного стану органів зору і допомагають запобігти дегенерації жовтої плями, яка є головною причиною сліпоти в літньому віці.

Буряк. Корисні властивості буряка зберігаються навіть після варіння і смаження. Зміст в буряках певного співвідношення натрію і кальцію забезпечує нормальну циркуляцію крові, кровоносна система стає краще захищеною від негативного процесу затвердіння судинної тканини, а також від підвищення артеріального тиску.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названі продукти, які покращують роботу кишечника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!