Стало відомо, який продукт допоможе захиститися від інсульту
Вчені провели дослідження за участю понад 7 тис. осіб
Оливкову олію потрібно обов'язково включити в раціон. Вчені знайшли ще одну корисну її властивість. Про це повідомляє видання ""7mednews"".
Співробітники Університету Бордо провели дослідження за участю 7 тисяч 625 осіб (середній вік – 65 років). Протягом п'яти років експерти спостерігали за станом здоров'я цих людей.
Було встановлено, що у добровольців, які включали в свій раціон харчування оливкову олія, на 41% рідше за інших виникав інсульт. Добровольці, які теж споживали оливкову олію, але значно рідше, не мали такого гарного результату. Вчені прийшли до висновку, щоб бути здоровими, цей продукт харчування потрібно використовувати кожен день.
Оливкова олія дуже корисна, так як вона допомагає прочищати артерії. Люди, які постійно її вживають, з легкістю підтримують хорошу роботу всієї серцево-судинної системи, – коментує експерт по здоровому харчуванню Луїс Кларк.
Дослідники вважають, що ця олія також захищає організм від діабету, надлишкового холестерину, високого тиску і навіть ожиріння. Однак, варто знати міру.
Раніше "Коментарі"
повідомляли про те, що лікарі розповіли, як самостійно діагностувати
інсульт.