Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Навіть корисні та якісні продукти на тлі спекотної погоди можуть за лічені години перетворитися на особливо небезпечні для здоров'я. Про це повідомляє видання "Медицина 2.0."
В умовах високої температури найбільш швидко мікроорганізми починають розмножуватися в харчових продуктах, що містять багато вологи, білка і вуглеводів. Вживання таких продуктів може стати причиною виникнення інфекційних захворювань і харчових отруєнь.
Найбільш небезпечною є вулична їжа. Сезонні заклади громадського харчування часто не обладнані системами водопостачання і каналізації, тобто, в них відсутні умови для дотримання навіть елементарних правил гігієни.
Крім того, у спеку краще відмовитися від вживання випічки, передусім, випічки з різноманітними начинками. Потрапивши, наприклад, у м'ясо або сир, бактерії починають розмножуватися у них з шаленою швидкістю вже через кілька хвилин. Але найбільшу небезпеку в цьому плані представляють собою кремові кондитерські вироби.
Також в список найбільш неблагонадійних в спеку медики внесли варену ковбасу, курятину, паштет, готові салати. Продукти зі зниженою ціною вимагають уважного вивчення – можливо, у них просто закінчився термін придатності.
Додатково лікарі настійно рекомендують відмовитися в спекотну погоду від вживання страв так званої японської кухні, в першу чергу, з сирою рибою.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названо групу продуктів, які покращують роботу кишечника.
Новини партнерів
Новини