Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики назвали продукти, які небезпечно вживати у спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали продукти, які небезпечно вживати у спеку

У спеку під 40 градусів більшість продуктів дуже швидко псуються

29 липня 2019, 15:55 comments3810
Поділіться публікацією:
Медики назвали продукти, які небезпечно вживати у спеку

Навіть корисні та якісні продукти на тлі спекотної погоди можуть за лічені години перетворитися на особливо небезпечні для здоров'я. Про це повідомляє видання "Медицина 2.0."

В умовах високої температури найбільш швидко мікроорганізми починають розмножуватися в харчових продуктах, що містять багато вологи, білка і вуглеводів. Вживання таких продуктів може стати причиною виникнення інфекційних захворювань і харчових отруєнь.

Найбільш небезпечною є вулична їжа. Сезонні заклади громадського харчування часто не обладнані системами водопостачання і каналізації, тобто, в них відсутні умови для дотримання навіть елементарних правил гігієни.

Крім того, у спеку краще відмовитися від вживання випічки, передусім, випічки з різноманітними начинками. Потрапивши, наприклад, у м'ясо або сир, бактерії починають розмножуватися у них з шаленою швидкістю вже через кілька хвилин. Але найбільшу небезпеку в цьому плані представляють собою кремові кондитерські вироби.

Також в список найбільш неблагонадійних в спеку медики внесли варену ковбасу, курятину, паштет, готові салати. Продукти зі зниженою ціною вимагають уважного вивчення – можливо, у них просто закінчився термін придатності.

Додатково лікарі настійно рекомендують відмовитися в спекотну погоду від вживання страв так званої японської кухні, в першу чергу, з сирою рибою.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названо групу продуктів, які покращують роботу кишечника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!