Головна Новини Здоров'я наше тіло Робота по дому негативно позначається на здоров'ї жінок, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота по дому негативно позначається на здоров'ї жінок, - дослідження

90% жінок повністю відповідають за всі аспекти життя сім'ї

30 липня 2019, 09:25 comments6878
Поділіться публікацією:
Робота по дому негативно позначається на здоров'ї жінок, - дослідження

Американські психологи з університетів штатів Арізона і Оклахома провели дослідження і опитали жінок, у яких є чоловік і діти до 18 років.

Більшість цих жінок належали до верхівки середнього класу, вони мали хорошу освіту, а 40% з них не працювали і займалися тільки домашніми справами. Всі опитані відзначили, що регулярно займаються "невидимимою працею" — тобто, виконують велику частину побутових обов'язків.

Опитування показало, що 90% жінок повністю відповідають за всі аспекти життя сім'ї – придбання продуктів, прання, виховання дітей, прибирання, роботу на присадибній ділянці, якщо вона є, і так далі. 70% жінок сказали, що їм доводиться контролювати виконання домашніх обов'язків іншими членами сім'ї.

Але найсумніше, що більша частина опитаних не задоволені такою ситуацій. Вони говорили про те, що не мають особистого часу, у них зростає рівень незадоволеності шлюбом і життям в цілому. Це призводить до стресів і депресії.

В основному, підвищений артеріальний тиск викликає прибирання, приготування їжі і постійна купівля продуктів. Ці заняття викликають відповідальність, в ході якої людина намагається ще краще виконувати свої обов'язки. Це тягне за собою перманентний стрес.

Оплата рахунків і ремонт машини мають найменший вплив на здоров'я. Експерти вважають, це пов'язано з тим, що такі дії робляться спільно.

Психологи відзначили, що, хоча в сучасному суспільстві жінкам набагато простіше виконувати домашні обов'язки, наприклад, не доводиться прати вручну. Але на зміну старим викликам приходять нові і легше не стає. При цьому жінки рідко отримують задоволення або хоча б подяку за домашні справи, що також негативно позначається на їх настрої і психічному стані.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названо 5 лайфхаков, які допоможуть швидше прибрати в квартирі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!