Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтологи розповіли, чому не можна «заїдати» стрес
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розповіли, чому не можна «заїдати» стрес

Жінки набагато частіше, ніж чоловіки, заїдають депресію і нудьгу

30 липня 2019, 13:20 comments1977
Поділіться публікацією:
Дієтологи розповіли, чому не можна «заїдати» стрес

Дослідники з Інституту медичних досліджень Гарвана (Австралія) провели цікавий експеримент. Його результати показники, що вживання однаковою по калорійності їжі в стані стресу і в спокійній обстановці по-різному впливає на жировідкладення в організмі – їжа, що поглинається при стресі, сильніше збільшує надлишок жиру.

Так, у дослідах з мишами гризуни в стані хронічного стресу набирали вагу швидше, ніж їх родичі, які зїдали такий же по калорійності корм, але жили  у спокійних умовах.

Дослідники встановили: в ситуації стресу переїдання стимулюється білковою молекулою NPY, що виробляється в мозку у відповідь на сильні емоційні реакції, -причому, як у мишей, так і у людини. Коли в дослідах з мишами вчені блокували вироблення NPY в мигдалині мозку, миші, незважаючи на стрес і калорійну їжу, все ж не починали страждати від ожиріння.

Подальше вивчення проблеми допомогло вченим встановити, що саме стимулює викид NPY в мигдалині у відповідь на стрес. Таким фактором виявився значно підвищений рівень інсуліну.

"Через перевиробництво інсуліну нервові клітини мигдалини втрачають чутливість і перестають реагувати на гормон, який посилає сигнали про насичення. В результаті їжі вживається все більше", — констатували вчені.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названий новий вид стресу, який продовжує життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!