Головна Новини Здоров'я наше тіло В Кіровоградській області три жінки захворіли на важку хворобу після укусу кліщів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Кіровоградській області три жінки захворіли на важку хворобу після укусу кліщів

Кліщі покусали жінок в Кіровоградській і Київській областях

30 липня 2019, 20:12 comments5483
Поділіться публікацією:
В Кіровоградській області три жінки захворіли на важку хворобу після укусу кліщів

В Кіровоградській області у трьох жінок діагностували хворобу Лайма (кліщовий бореліоз), повідомили у Центрі громадського здоров'я Кіровоградської обласної ради.

Жителька Новоукраїнки і дві мешканки Кропивницького зв'язали захворювання з укусами кліщів. Двох із них покусали в межах місця проживання, а ще одну мешканку Кропивницького кліщ вкусив у Київській області.

У період з 22 по 28 липня протягом тижня в області двоє громадян повідомили про укусі кліщів. Але ці кліщі не були інфіковані.

Хвороба Лайма (кліщовий бореліоз) — інфекційне захворювання з безліччю різних клінічних проявів. Це найпоширеніше захворювання, що переноситься кліщами.

Першими ознаками хвороби можуть бути жар, головний біль, втома і характерна шкірний висип. У деяких випадках можуть бути уражені тканини суглобів, серце, нервова система, очі. У більшості випадків хвороба Лайма виліковується за допомогою антибіотиків. Результати лікування залежать від своєчасності діагностики і адекватності терапії. Хвороба може перейти в хронічну стадію і стати невиліковною. У такому випадку людина може залишитися інвалідом або померти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!