Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики дізналися, скільки мікробів міститься в одному яблуці
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики дізналися, скільки мікробів міститься в одному яблуці

Наскільки ці мікроби корисні для людини, поки ще не зрозуміло

31 липня 2019, 09:10 comments1787
Поділіться публікацією:
Медики дізналися, скільки мікробів міститься в одному яблуці

Всередині яблук ховаються мікроби — близько 100 мільйонів у кожному, навіть в добре помитому. Це показало нове дослідження вчених.

Вчені з Технологічного університету Граца (Австрія), заявили, що в яблуках сконцентрована якась неймовірна кількість мікробів і назвали цифру 100 мільйонів в середньому. Дослідники відзначають, що саме сирі фрукти і овочі зазвичай стають головними наповнювачами кишкової мікрофлори, оскільки в їжі, що готується, гине більшість мікроорганізмів.

Вивчаючи, як багато бактерій присутні в магазинних і домашніх яблуках, вчені виявили в усіх величезну кількість мікробів – у кожному грамі м'якоті і насінні містилося близько 500 тисяч різноманітних бактерій.

Наскільки ці мікроби корисні для людини, поки ще не зрозуміло – це питання майбутнього дослідження.

У той же час дослідники повідомили, що всередині магазинних яблук містилося більше мікробів, здатних провокувати проблеми зі шлунком.

Згідно з науковим дослідженням, тіло людини містить в 10 разів більше одноклітинних бактерій, грибків та інших мікроорганізмів, ніж власних клітин. Спостереження останніх років показують, що саме бактерії в організмі "диригують" важливими процесами, включаючи серцево-судинну діяльність і роботу мозку.

Автори нового дослідження здивовані тією кількістю мікробів, що вони виявили в яблуках. Як і тим, що бактеріями наповнились яблука з домашніх садів, які не обробляли пестицидами і не піддавалися іншим видам обробки.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що лікарі назвали головні причини їсти яблука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!