Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Штучний інтелект допоміг розробити нову вакцину від грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект допоміг розробити нову вакцину від грипу

Препарат був створений з урахуванням рекомендацій комп'ютерної програми

1 серпня 2019, 09:13 comments1671
Поділіться публікацією:
Штучний інтелект допоміг розробити нову вакцину від грипу

Вчені з Австралії представили першу в світі вакцину проти грипу, яку створив штучний інтелект. Про це повідомляє "Business Insider".

Нова вакцина спрямована на лікування грипу і, на думку вчених, здатна вплинути на поширення епідемії цього захворювання.

Раніше в науці вже були відомі випадки, коли штучний інтелект брав участь у створенні вакцин. Однак даний випадок унікальний тим, що новий препарат проти грипу повністю розроблений на основі рекомендацій ИИ. Програма, про яку йде мова, називається SAM.

Це алгоритм, який займається пошуком лігандів. На першому етапі в програму були закладені дані про всі речовини, які активують імунну систему людини, потім з допомогою ще однієї програми були згенеровані трильйони різних сполук. Після цього SAM провів відбір серед отриманих сполук і виявив найбільш вдалі з них.

Всі кандидати, які були відібрані штучним інтелектом як найбільш дієвих імунних препаратів, були протестовані вченими на клітинах крові людини та тварин.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в США вчені почали випробування вакцини, яка може запобігти виникненню раку або загальмувати його розвиток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!