Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли, як часто потрібно міняти зубну щітку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, як часто потрібно міняти зубну щітку

Зношена щітка не зможе якісно чистити зуби

2 серпня 2019, 11:15 comments5376
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли, як часто потрібно міняти зубну щітку

Вчені одного з британських університетів розповіли про причини зміни щітки для чищення зубів раз в три місяці. Про це повідомляє видання "Новости Ю".

Дослідники з'ясували, що жорсткість цього інструменту особистої гігієни з плином часу не змінюється, але на своєму ворсі збирається величезна кількість бактерій і мікробів. У зв'язку з цим можуть виникати різні запалення порожнини рота.

Експерти прийшли до висновку, що після декількох місяців використання зубної щітки вона втрачає свої властивості і не здатна якісно очищати зуби від залишків їжі та нальоту. В кінцевому підсумку людина має ризик втрати зубів.

Люди, що мають спільний санвузол, можуть зіткнутися з тим, що при змиві води в туалеті краплі можуть розлетітися і осісти на щітці або рушник. Це прекрасне місце для цвілі і вірусів.

Вчені також встановили, що старий прилад особистої гігієни здатний пошкодити ясна, що в подальшому стане причиною розмноження бактерій.

Лікарі порекомендували дотримуватися простих правил, які допоможуть уникнути проблем зі здоров'ям. Вони порадили міняти щітку відразу при деформації ворсу, вибирати потрібну жорсткість щітки, відповідно до вікової категорії, або рекомендації лікаря, а також промивати новий прилад теплою водою з милом.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названі несподівані факти про зубній щітці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!