Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Американський учений з дослідницького університету в місті Эванстоун назвав прихований алергенний інгредієнт у продуктах харчування.
Аналізи показали, що важка форма алергійної реакції на кунжут досить поширена. Професор медицини і педіатрії доктор Ручки Гупта підкреслив, що кунжут додають в багато харчових продуктів в якості прихованого інгредієнта, де його можна і не використовувати.
Тим не менше ця добавка може бути причиною сильної алергічної реакції. Також дослідник додав, що алергія на кунжут, на відміну від непереносимості на лактозу, яка зустрічається досить часто і розвивається в дитинстві, проявляється в будь-який період життя.
Також у більшості хворих відзначаються і інші харчові непереносимості. За словами вчених, кунжут варто внести у список основних харчових алергенів, а продукти з ним маркувати.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що лікарі назвали несподівану причину алергії.
Новини партнерів
Новини