Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Корисні поради: як вибрати стиглий і соковитий кавун
commentss НОВИНИ Всі новини

Корисні поради: як вибрати стиглий і соковитий кавун

Вибір правильного кавуна – ціла наука

5 серпня 2019, 11:15 comments3369
Поділіться публікацією:
Корисні поради: як вибрати стиглий і соковитий кавун

В Україні розпочався сезон кавунів. Зараз, на думку фахівців, можна купити ягоди, в яких відсутні нітрати. Але як правильно вибрати смачний і стиглий кавун?

- Розмір. Вибираючи кавун, не женіться за розміром. Ідеально поєднуються кавуни середньої величини — 5-7 кілограмів. Величезні кавуни можуть мати надлишок добрив.

- Колір. Кавун повинен бути контрастним. Темні і світлі смуги повинні бути максимально чітко позначені. Чим темніше смуги, тим ягода має більше поживних речовин.

- Хвостик. Він повинен бути сухим, але не відірваним. Занадто сухий хвостик означає, що кавун відвезли з баштану багато тижнів тому. Але сухим хвостик міг стати і після того, як його насильно відрізали, він висох "по дорозі". Тому треба дивитися на місце його переходу в кавун. Хвостик проростає з так званої "гудзики". Краї цієї гудзики повинні бути сухими. А ось мокрий зелений хвіст — гарантія незрілого плоду.

- Кірка. Вона повинна бути дуже твердою. Якщо кавун стиглий, кірку відколоти нігтем ви не зможете. Якщо ж кірка коричнева і волога — кавун переріс.

- Звук. Стиглий кавун повинен резонувати. Адже м'якоть зрілого плода має мікропорожнечі. По кавуну треба "шльопнути": його треба покласти на долоню лівої руки, а правою рукою стукають його в бік. Він повинен віддаватися в лівій руці.

- Стиглість. Щоб перевірити кавун на стиглість, його можна кинути у воду, якщо спливе — плід стиглий.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені з'ясували корисні властивості кавуна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!