Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики підказали, як обдурити почуття голоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики підказали, як обдурити почуття голоду

Названі перевірені способи приборкати цього страшного «звіра»

5 серпня 2019, 13:20 comments8947
Поділіться публікацією:
Медики підказали, як обдурити почуття голоду

Виникнення голоду і насичення – складні механізми, в яких задіяний і мозок, і гормональна система, і нервова система. Які способи допоможуть обдурити почуття голоду і утримати від шкідливої їжі?

Уникайте солі і цукру. Надмірне споживання солі шкідливо для організму і може призвести до зневоднення. Крім того, багато людей часто плутають відчуття голоду і спраги. Сіль змушує відчувати спрагу, в той час як ви будете помилково приймати його за почуття голоду. Цукор добре засвоюється організмом і сприяє збільшенню маси тіла, він збільшує почуття голоду. Солодкого перекусу не вистачить надовго і вам доведеться спожити більше їжі, ніж було заплановано.

Робіть зарядку. Будь-які фізичні вправи, будь то ходьба, біг підтюпцем або проста зарядка вранці, підвищують рівень адреналіну у вашому організмі і знижують почуття голоду. До того ж, це непоганий спосіб скоротати час між прийомами їжі.

Частіше чистіть зуби і язик. М'ятна зубна паста пригнічує роботу ваших смакових рецепторів, відбиваючи у вас бажання що-небудь з'їсти. По-перше, зчерез насичений смак зубної пасти ви не відчуєте смаку будь-якої іншої їжі. По-друге, м'ятний присмак у роті обдурить ваш організм, даючи йому зрозуміти, що ви тільки щось з'їли.

Збільште кількість клітковини. Клітковина швидко заповнює ваш шлунок і вимагає багато часу для засвоєння. Клітковина міститься у великих кількостях у вівсяних, пшеничних або житніх висівках, бобових, сухофруктах і таких овочах, як морква, буряк, спаржа, селера, капуста, брокколі і шпинат.

Пийте воду. Велика кількість випитої води – один із найважливіших способів зберегти здоров'я і позбутися від почуття голоду. Питна вода виводить з організму токсини, а також наповнює ваш шлунок і дає вам відчуття ситості.

Їжте невеликими порціями. Кращий спосіб залишатися ситим – часто їсти. Так, це дійсно допоможе вам схуднути. Замінивши один великий прийом їжі великою кількістю перекусів, ви підвищите свій метаболізм, а ваш шлунок перестане постійно вимагати їжі.

Уникайте алкоголю. Алкоголь – це "порожні" калорії, які не приносять вашому організму ніякої користі. Крім того, алкоголь збільшує апетит. Справа в тому, що легке сп'яніння заважає вам зрозуміти, яка кількість їжі вам дійсно необхідна.

Раніше "Коментарі" повідомляли, в чому користь лікувального голодування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!