Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Фахівці
з Великобританії і Канади провели дослідження і з'ясували, що люди, які віддають перевагу гіркому шоколаду менш схильні до депресивних станів.
За
основу експерименту були взяті анкети понад 13 тисяч чоловік, які відповіли
на питання про кількість і вигляд з'їдених ними солодощів,
а після про їх настрої. Крім цих показань, вчені також
враховували фізичний стан особи і наявність у неї шкідливих звичок.
В
результаті дослідження з'ясувалося, що люди, які найчастіше вживають гіркий
шоколад мають більш стійкий психоемоційний стан, порівняно з
любителями молочного або білого шоколаду.
За
думку вчених, причина полягає в тому, що перший
вид солодкого містить низку психоактивних інгредієнтів,
у тому числі дві форми анандамина, які викликають почуття
ейфорії. Крім того, в гіркому шоколаді містяться антиоксиданти, які
покращують настрій.
Раніше видання
"Коментарі" повідомляли, від яких хвороб може захистити шоколад.
Новини партнерів
Новини