Рубрики
МЕНЮ
Неправильне харчування - пряма дорога до ожиріння, кишковим і серцевих захворювань p>
Виталий Войчук
Їжа — основне джерело корисних речовин для людини, але існують і продукти, від яких набагато більше шкоди ніж користі.
Щоб не ризикувати здоров'ям, дієтологи радять відмовитися від продуктів, які містять велику кількість штучних харчових добавок, цукру, солі, жирів, а також тих, що приготовані з використанням технологій копчення, гриля або фритюру.
Представляємо вам 10 найшкідливіших продуктів, які є небезпечними для здоров'я, вживання яких може послужити причиною виникнення небезпечних хвороб.
Ковбаси, сосиски та копченості
Улюблена страва для перекусу і бутербродів б'є всі рекорди за вмістом жиру в списку шкідливих продуктів харчування для здоров'я. Звернувши увагу на склад, ви помітите, що кількість білків в три-чотири рази менше вмісту жирів, адже заради економії виробники використовують не якісне м'ясо, а відходи, серед яких свинячі шкури та кістки тварин, щоб все це було смачним — додають різні стабілізатори, підсилювачі смаку і запаху, а також консерванти. Регулярне вживання ковбасних виробів загрожує ожирінням і освітою холестеринових бляшок на стінках судин, що значно погіршує роботу серця.
Йогурти та молочні десерти
Попри величезну популярність даних продуктів в різних дієтах для схуднення, йогурти та десерти містять в собі левову частку вуглеводів у вигляді крохмалю, цукру і цукрозамінника. Так виробник "компенсує" в продукті вміст жирів, які там повністю відсутні, і роблять з нього, нібито "корисний", але насправді шкідливий продукт. Але споживачі часто не замислюються про те, що саме такі продукти здатні привести до ожиріння, завдяки високому вмісту вуглеводів і харчових добавок, який гальмує обмінні процеси в організмі.
попкорн
Самі по собі смажені зерна кукурудзи небезпеки не представляють. Але коли туди додають масло, сіль, цукор, карамелізатори, барвники, підсилювачі смаку, ароматизатори вони стають небезпечними. Доза солі в класичному солоному попкорн просто зашкалює, а це загрожує, як мінімум, підвищенням тиску і порушенням роботи нирок.
Консерви
Звичка постійно замінювати свіжі натуральні продукти консервованими нічого хорошого нашому здоров'ю не обіцяє. Про т рибних консервів набагато більше шкоди, ніж користі, адже для збереження смакових якостей на такий тривалий термін використовується маса шкідливих харчових добавок, стабілізаторів, консервантів, які при регулярному вживанні порушують обмін речовин. Часто виробники використовують бензапірен, шкідливе і небезпечне речовина, здатне викликати онкологічні захворювання.
Шоколадні батончики, цукерки і льодяники
Ожиріння, онкологія, діабет, проблеми з зубами, алергія ... Це ще не повний перелік захворювань, які ви можете придбати, регулярно вживаючи в їжу шоколадні батончики і льодяники. Вони є рекордними володарями легкозасвоюваного цукру, який абсолютно даремний з боку харчової цінності і дуже шкідливий. Крім цього, всі ці солодощі містять у собі емульгатори, подсладітелі, цукрозамінники, загусники, антиокислювачі та інше. Якщо Ви вже сильно любите поїсти солодкого, рекомендуємо замінити ці шкідливі продукти на солодкі, але корисні, такі як мед і сухофрукти, адже в них є вітаміни і мінерали, які потрібні організму.
Солодкі газовані напої і соки
Солодкі газовані напої і соки не тільки не містять абсолютно ніяких корисних речовин, але і не здатні вгамувати спрагу, а навпаки, тільки викликають її. Так, наприклад, усіма впізнавана і улюблена Кока-Кола крім ударної дози цукру містить в собі барвники, кофеїн, ортофосфорну кислоту і вуглекислий газ, які в сукупності просто вбивають організм зсередини: вимивають кальцій, роз'їдають слизові оболонки і сприяють відкладенню жирів. Людина, що випив баночку коли, повинен пробігти приблизно 5 км, щоб витратити все калорії, які він отримав з напоєм. Крім цього, газована вода включає в себе цукрозамінник аспартам, який при розпаді перетворюється в токсини. Що стосується покупних соків, то вони крім високого вмісту все того ж цукру, абсолютно нічого корисного в собі не містять.
Майонез, кетчуп та інші соуси
Приготований в домашніх умовах соус, особливої шкоди нашому організму не приносить. Але як тільки ми починаємо розмову про фабрично-зробленому майонезі, або про страви, що містять майонез та інші готові соуси, то відразу варто виставляти табличку "Небезпечно для життя". Майонез містить транс-жири. Вони призводять до онкогенезу, атеросклерозу, збільшують ризик розвитку цукрового діабету і погіршують імунітет. Кетчуп, же містить стабілізатори, емульгатори, консерванти і хімічні барвники, а також майже на 20% складається з цукру.
Крім того, додаткову небезпеку несе і пластикова упаковка. Що міститься в майонези і соусах оцет висмоктує з неї канцерогенні речовини, які потім потрапляють в організм.
алкоголь
Про шкоду алкоголю всім давно відомо, але ми все ж нагадаємо — дегенеративні порушення в корі головного мозку, руйнування печінки, онкологія, генетичні мутації. Ті, що п'ють люди живуть на 10-15 років менше, крім проблем зі здоров'ям, спостерігається порушення психіки, депресивні стани. 33% всіх самогубств і 50% аварій відбувається в стані алкогольного сп'яніння. Навіть в малих дозах він заважає засвоєнню вітамінів.
Фаст-фуд: хот доги і локшина швидкого приготування
Про шкоду фаст-фуду сказано і написано чимало. Такі продукти містять велику кількість жирів, у тому числі синтетичних, солі, штучних добавок, канцерогенних речовин і викликають такі небезпечні захворювання, як атеросклероз, інсульт головного мозку, рак, артрити, порушення гормонального балансу, безпліддя, ожиріння, а також незворотні зміни імунної системи . Ще один мінус — звикання, адже з часом фаст-фуд починає викликати у дітей і дорослих залежність, подібну до наркотичної.
Чіпси і картопля фрі
Картопля фрі і чіпси стали лідером списку найшкідливіших продуктів. Вони містять величезну кількість глутамату натрію, що порушує обмін речовин і приводить до онкологічних захворювань. Ті ж наслідки викликають трансжири, якими також багаті чіпси і картопля фрі. Тільки уявіть кількість масла, в якому обсмажуються ці продукти. Але ж рослинне масло при смаженні автоматично перетворюється в небезпечний канцероген (речовина, що викликає рак). Головну небезпеку становить добавка Е-621, яка порушує роботу смакових рецепторів, деформуючи нервову систему, тим самим викликаючи харчову залежність. Наркотики, здатні перетворити навіть відвертий шлак в найсмачнішу їжу, вже добралися і до харчової промисловості.
Неправильне харчування — пряма дорога до ожиріння, до серцевих захворювань, до хвороб шлунково-кишкового тракту. Перш, ніж з'їсти щось з наведеного вище списку, подумайте кілька разів. Шкідливі продукти укорочують життя людини, отруюють організм. Подумайте про своє майбутнє і майбутнє ваших дітей.
Фото: з відкритих джерел
Новини партнерів
Новини