Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З проблемою целюліту може зіткнутися кожна жінка, незалежно від віку і ваги. Такий косметичний недолік псує не тільки зовнішній вигляд шкіри і фігуру, але й настрій. Тому важливо звернути увагу на свій раціон харчування, адже існує ряд продуктів, які провокують появу целюліту.
Тваринні жири
Насичені жири мають властивість накопичуватися організмом, вони допомагають "оформити" целюлітні горбки. Збільшені жирові клітини руйнують структуру волокон колагену і викликають їх затвердіння. У боротьбі з целюлітом, перш за все, слід обмежити споживання насичених жирів, які можна замінити, наприклад, оливковою олією.
Сіль
Надмірне вживання солі викликає затримку води в організмі, а у разі порушення функції нирок — також набряклість. Надлишок солі уповільнює обмін речовин і сприяє збільшенню ваги, що може спричинити целюліт.
Розчинна кава
В результаті частого вживання розчинної кави в крові, як і при стресі, підвищується рівень кортизолу. Цей гормон утримує воду в організмі і викликає набряки, що сприяють утворенню целюліту.
Солодкі газовані напої
Не секрет, що в газованій воді знаходиться багато підсолоджувачів, консервантів і хімічних сполук, що підсилюють целюліт. Але це не єдина проблема, штучні барвники також можуть серйозно "підірвати" стан вашого здоров'я.
Напівфабрикати
Готові продукти, до складу яких входить величезна кількість консервантів, підсилювачів смаку і жири, порушують роботу травної системи і призводять до безладу в роботі внутрішніх органів. В наслідок цього, шкіра стає зів'ялою і починає утворюватися целюліт.
Раніше видання "Коментарі" повідомляли про те, що таке целюліт і як з ним боротися.
Новини партнерів
Новини