Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Поганий апетит у дитини: хто винен і що робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Поганий апетит у дитини: хто винен і що робити

Втрата апетиту і відмова дитини від їжі – важке випробування для батьків

9 серпня 2019, 11:15 comments2143
Поділіться публікацією:
Поганий апетит у дитини: хто винен і що робити

Ні одна жива істота, крім людини, не їсть з примусу і не змушує їсти своїх дитинчат. Ось і ваша дитина спочатку відмовляється обідати, тому що ще не зголодніла, а пізніше – просто із-за капризів. Хочете, щоб малюк їв з апетитом? Дотримуйте кілька правил.

По-перше, забудьте фразу "ложечку за маму, ложечку за тата, ложечку за сестру". Ніколи не змушуйте дитину сідати за стіл, якщо вона сама цього не захоче. Маленька людина собі не ворог і не буде вмирати від виснаження вам зло. Завжди дозволяйте дитині виходити із-за столу, як тільки він скаже, що наївся.

Не дозволяйте перекушувати між основними прийомами їжі. Якщо малюк відмовляється від каші – не пропонуйте йому взамін булочки, печиво або пончик.

Час від часу можна грати зі своїм чадом в ресторан, де він – відвідувач, а ви – офіціант. Після обіду або вечері принесіть "відвідувачу" рахунок, за яким він буде розплачуватися намальованими грошима. Цей нехитрий прийом перетворить їжу з нудної повинності в цікаву гру.

Крім того, можна зробити ставку на дитячу цікавість і бажання у всьому наслідувати дорослих. Коли будете готувати вечерю, попросіть дитину допомогти вам. Не виключено, що у маленького кулінара з'явиться спокуса спробувати кінцевий продукт. І замість примхливого "Фу..." ви почуєте: "Як смачно".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які помилки батьків можуть зіпсувати апетит дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!