Названо продукти, які не бажано їсти після 30 років

З віком у людини змінюється обмін речовин

Американські дерматологи, а також фахівці в області здорового харчування виділили п'ять продуктів, які необхідно уникати після 30 років – особливо жінкам.

"По мірі того, як змінюється вік, змінюється і наш метаболізм. З роками нам потрібно менше калорій, але більше поживних речовин, які будуть брати участь у боротьбі із хворобами і, звичайно, старінням. Іншими словами, список покупок в супермаркеті повинен змінюватися також часто, як і наш вік", — говорить відомий дієтолог Енні Кей.

Білий хліб і цукор

Після 30 років дієтологи рекомендують скоротити вживання цукру, який сприяє запальним процесам, а також шкодить нашій шкірі, негативно впливаючи на її пружність. Крім того, слід обмежити споживання білого хліба, який не несе ніякої користі для організму.

Дієтичні напої

Дієтологи продовжують наполягати, що дієтичні напої вкрай шкідливі для здоров'я. Так, дієтолог і шеф-кухар Трисія Вільямс стверджує, що вважає саме дієтичні напої головним ворогом жінки після 30 років.

"Головний наш ворог – дієтичні напої. Крім того, що вони викликають рак, вони змушують наш організм відчувати великий стрес, викликаний тим, що, вживаючи такий напій, наш мозок сприймає його, як солодкий, а потім виробляє інсулін, щоб метаболізувати цукор, якого насправді немає! Це, в свою чергу, справжня катастрофа для нашого організму", — говорить вона.

Приправи і соуси

Не тільки цукор негативно впливає на еластичність шкіри і наше здоров'я. Дієтологи і дерматологи також настійно рекомендують виключити споживання соусів – таких, як кетчуп і майонез, а також з обережністю ставитися до вибору приправ.

Готові кондитерські вироби

Лос-анджелеський експерт по здоровому харчуванню Софі Джаффе радить повністю виключити магазинні кондитерські вироби, в яких містяться транс-жири і нуль користі. "Дешеві чіпси і тістечка тільки зменшують засвоєння вітамінів і гальмують роботу травної системи", - переконана вона.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти варто їсти кожній жінці.