Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Останнє дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) стверджує, що оброблене м'ясо може підвищити ризик виникнення раку. Але однозначної думки про повну відмову від м'яса немає.
М'ясо є відмінним джерелом білка і надає багато важливих вітамінів і мінералів, яких наш організм потребує для росту й роботи. Червоне м'ясо, таке як баранина, яловичина, свинина і оленина, багате залізом і важливе для запобігання анемії.
Недавні дослідження показали, що люди, які їли близько 76 грамів червоного і обробленого м'яса в день, мали підвищений ризик розвитку раку кишечника порівняно з тими, хто їв близько 21 грама в день.
Якщо перевести в страви:
Дві тонкі скибочки ростбіфа = 60 р
Одна свиняча ковбаса = 50 м
Одна порція соусу Болоньєзе = 60г
Одна відбивна = 70г
Один шматочок шинки = 25г
Національна служба охорони здоров'я Великобританії рекомендує тим, хто регулярно їсть більше 90 грамів червоного або обробленого м'яса щодня, зменшити цю кількість через підвищений ризик раку товстої кишки. А від обробленого м'яса краще відмовитися назавжди.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому можна їсти сиру рибу, але не сире м'ясо.
Новини партнерів
Новини