Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Здавалося б, холод – найкращі умови для тривалого зберігання продуктів. А тому ми забиваємо холодильник щільніше, щоб раптом чогось не пропало. Насправді, деяким продуктам протипоказана низька температура. Що це за продукти?
Хліб
Деякі господині переконані, що краще вдасться зберегти цей продукт на холоді, де він нібито не буде черствіти. Але борошняні вироби легко абсорбують сторонні запахи, яких багато в холодильнику, тому починають пахнути не дуже добре. Крім того, там вони можуть через підвищену вологость покритися пліснявою.
Помідори
Якщо ви купите недостиглі помідори, знайте, що в холоді вони не визрівають і на ваш стіл потраплять зеленими, позбавленими смаку і млявими – так на них діє холод. Правильно зберігати помідори у вентильованому посуді, в якому багато світла – так вони стануть стиглими і ароматними.
Картопля
Ще один овоч, який стане гірше на смак, якщо полежить в холодильнику, це картопля. Крохмаль швидко перетвориться в цукор при низькій температурі, і картопля стане солодкою і жорсткою.
Зелень
Безглуздо довго зберігати в холодильнику різну зелень – кріп, петрушку, базилік, селера, салат, оскільки тонкі листочки цих рослин швидко втрачають вологу, тому в'януть і втрачають смакові якості та вітаміни.
Мед
У холодильнику мед швидше кристалізується і зацукрується. Мед – один з небагатьох продуктів, який можна зберігати протягом довгого часу без шкоди якості. Просто приберіть банку з медом в темне місце, щільно накривши його кришкою.
Цибулю і часник
Часник в холодильнику "пустує" — втрачає структуру, соки та смак. Цибуля просто відбирає місце у чогось більш важливого, бо і без холодильника вона прекрасно зберігається. Зберігайте їх у темному місці в добре провітрюваній сумці і періодично перебирай пророслі головки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі.
Новини партнерів
Новини