6 причин вживання продуктів, багатих йодом

Йод корисний людям у будь-якому віці

Основний набір вітамінів, мінералів та різних хімічних елементів, необхідних для повноцінного функціонування організму, людина отримує під час їжі. Одним з таких незамінних елементів є йод, який обов'язково повинен бути присутнім в щоденному меню. Чому це так важливо?

Йод бере участь в окислювальних процесах, які впливають на здоров'я функціонування мозкової діяльності. У людському організмі йод найбільше міститься в плазмі та щитовидці. Цей мікроелемент нейтралізує нестійкі мікроби, і це дозволяє зменшити дратівливість і стреси.

Йод сприятливо впливає практично на всі системи і органи в організмі, зокрема важливий для:

- правильної роботи щитовидної залози;

- заспокоєння нервової системи;

- стимуляції мозкової діяльності;

- активізації ліпідного обміну;

- здорового розвитку плоду і формування її органів;

- зниження холестеринових накопичень;

Відомо, що продукти, найбільш багаті йодом - це всі види морепродуктів: мідії, устриці, кальмари, креветки, вся морська риба і риб'ячий жир.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що прийом йоду підвищує IQ майбутнього дитини.