Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Основний набір вітамінів, мінералів та різних хімічних елементів, необхідних для повноцінного функціонування організму, людина отримує під час їжі. Одним з таких незамінних елементів є йод, який обов'язково повинен бути присутнім в щоденному меню. Чому це так важливо?
Йод бере участь в окислювальних процесах, які впливають на здоров'я функціонування мозкової діяльності. У людському організмі йод найбільше міститься в плазмі та щитовидці. Цей мікроелемент нейтралізує нестійкі мікроби, і це дозволяє зменшити дратівливість і стреси.
Йод сприятливо впливає практично на всі системи і органи в організмі, зокрема важливий для:
- правильної роботи щитовидної залози;
- заспокоєння нервової системи;
- стимуляції мозкової діяльності;
- активізації ліпідного обміну;
- здорового розвитку плоду і формування її органів;
- зниження холестеринових накопичень;
Відомо, що продукти, найбільш багаті йодом — це всі види морепродуктів: мідії, устриці, кальмари, креветки, вся морська риба і риб'ячий жир.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що прийом йоду підвищує IQ майбутнього дитини.
Новини партнерів
Новини