Фахівці розкрили небезпеку знежиреного творогу
Знежиреним творогом цілком можна насититися
Всім добре відомо, що таке дієтичний творог, і багато зупиняють свій вибір саме на ньому. Однак, такий продукт може бути шкідливим для здоров'я.
З'ясувалося, що відсутність жиру далеко не плюс цього продукту, а скоріше мінус. Адже в нього тоді з метою утримати консистенцію, додають масу консервантів, загусників. Тому краще з'їсти кисломолочний сир з жирністю 3,5% чи 4%, де буде більше коров'ячого молока.
Непереносимість коров'ячого білка казеїну - це досить важлива проблема. В цьому випадку організм просто не в змозі засвоїти цей білок через відсутність ферментів.
Також може бути неприйнятність лактози, яка зустрічається найчастіше. При чому це поширене явище може бути, як у дорослих, так і дітей.
Таким чином, слід добре подумати над тим, чи потрібен вам в раціоні такий продукт. Можливо, вам більш підійде сир з жирністю 2,5-3,5%, до складу яких будуть входити інші жири. У тому випадку, якщо білки і жири засвоюються, але проблема з молочним цукром, то можна собі дозволити безлактозний сир.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що кисломолочний сир допоможе "пройти" розвантажувальні дні.