Дієтологи назвали три найбільш корисних сніданки

Сніданок є важливою частиною щоденного раціону

Правильне харчування обов'язково передбачає наявність сніданку. Причому, досить ситного та калорійного, щоб енергії вистачило до наступного прийому їжі. Експерти Національного дослідницького центру "Здорове харчування" розповіли, які сніданки є найбільш корисними.

Перше місце в рейтингу належить вівсяній каші. Вона багата вітамінами і мінералами, є джерелом клітковини і довгих вуглеводів. Вівсянка допоможе зарядитися енергією, не викликаючи при цьому різких стрибків рівня цукру в крові. Але їсти постійно одну вівсянку теж не рекомендується – краще чергувати різні суміші круп. Слід уникати манної, пшоняної крупи і каші з білого рису.

Варити кашу потрібно на воді, без додавання цукру. До каші чудово підійдуть свіжі фрукти або горіхи, можна додати трохи меду.

На другому місці опинилися фрукти. З них можна робити салати або їсти цільними. Фрукти допомагають забезпечити організм корисними речовинами і клітковиною. Щоправда, при деяких захворюваннях не рекомендується їсти фрукти на порожній шлунок, тому такий сніданок підійде не всім.

Третє місце дісталося білковим сніданкам. Це можуть бути страви з риби, білого м'яса, яєць, бобових.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що не можна їсти на сніданок.