Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, кому протипоказані помідори
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, кому протипоказані помідори

До складу томатів входять органічні кислоти

16 серпня 2019, 15:30 comments2862
Поділіться публікацією:
Медики розповіли, кому протипоказані помідори

Помідори є одними з найбільш корисних овочів, адже містять багато клітковини, вітамінів, мінеральних речовин і антиоксидантів. Але в сезон томатів декому все ж варто утриматися від вживання цього продукту.

Людям, що страждають певними захворювання помідори протипоказані:

Алергія. Харчова алергія на помідори викликана, як правило, вмістом у них алергенної речовини — лікопену. В деяких випадках симптоми алергії можуть розвинутися протягом години після вживання овочів у їжу. Тому тим, у кого вона виявлена, слід триматися подалі від томатів.

Хвороби жовчовивідних шляхів. Помідори мають активний жовчогінний ефект. А це може викликати спазми в жовчному міхурі, зрушення каменів і закупорку жовчних шляхів, наслідки якого можуть бути дуже шкідливіми для здоров'я.

Захворювання нирок. Існує міф про те, що помідори через високий вміст щавлевої кислоти приводять до утворення оксалатних каменів у нирках. Насправді щавлева кислота в томатах практично відсутня (близько 2-5 мг на 100 грам), але люлям, які страждають сечокам'яною хворобою помідори все ж слід вживати з обережністю.

Хвороби шлунково-кишкового тракту. Людям з гострим гастритом або колітом варто виключити зі свого раціону свіжі помідори, що містять значну кількість рослинних кислот. Правда, це стосується не тільки помідорів, але і багатьох інших свіжих овочів.

Захворювання суглобів. Багато пацієнтів відзначають, що суглоби починають хворіти після вживання в їжу помідорів та інших пасльонових.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому помідори претендують на звання "суперпродуктів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!