Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Збалансоване харчування: Уляна Супрун продовжує руйнувати стереотипи
commentss НОВИНИ Всі новини

Збалансоване харчування: Уляна Супрун продовжує руйнувати стереотипи

Супрун порівняла незбалансоване харчування з курінням і підкреслила, що воно є не тільки заможним громадянам

18 серпня 2019, 23:22 comments11171
Поділіться публікацією:
Збалансоване харчування: Уляна Супрун продовжує руйнувати стереотипи

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розписала для українців основні вимоги для збалансованого харчування, здатного захистити від цілого ряду хвороб і, як результат, від передчасної смерті. Про це вона зробила детальну публікацію на своїй сторінці в Facebook.

"Недавнє дослідження харчових звичок у 195 країнах показало, що неповноцінне харчування — причина 20% передчасних смертей. Це більше, ніж вбиває куріння. Дослідження показало, що причиною стають недолік фруктів, цільнозернових злаків, горіхів і насіння, і надлишок солі", — зазначено в повідомленні.

Також Супрун розкритикувала створений у свідомості суспільства образ збалансованого раціону як чогось, що є лише багатим соціальним прошаркам. На її думку, зовсім необов'язково купувати екзотичні плоди і елітні сорти м'яса і сирів, досить вибірково ставитися до продуктів харчування на ринках і магазинних полицях, а кращим способом дотримати здоровий раціон Супрун назвала звичайний борщ.

"Не обов'язково купувати чіа, киноа, ягоди годжі, мармурову телятину і мигдальне молоко. Власне тренд на "правильне харчування" створив помилковий образ здорового способу життя як чогось, доступного тільки в спеціальних магазинах і тільки заможним людям. Гречка, борщ, смородина , кавуни, чорний хліб, кукурудзяна і перлова крупи, гірчиця і сало, кріп, оселедець, часник, червоний перець, буряк, яблука, кориця, гарбузове та лляні насіння, волоські горіхи, обліпиха, чорнослив — всі ці звичні продукти надзвичайно корисні. Хочете суперфуд — зваріть б орщ ", — позначила представниця МОЗ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про перелік порад Уляни Супрун, щоб уберегти флору і фауну планети від надлишку поліетилену. Вона зазначила, що щорічно в Світовий океан потрапляє до 8 тонн пластикової тари і поліетиленових кульків, що знищує живність. Для уповільнення цих жахливих процесів, необхідно якщо не відмовитися від поліетилену, то хоча б використовувати кілька разів один і той же пакет. Також Супрун пропонує брати участь у волонтерських програмах з прибирання сміття в своїх населених пунктах і навчитися сортувати відходи своєї життєдіяльності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!