Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Захворюванню судин і серця може запобігти правильне харчування. Важливо уникати вживання продуктів, які "засмічують" наші судини і провокують розвиток різноманітних хвороб. Що це за продукти?
Цукор практично на 98% складається з вуглеводів. При попаданні в шлунково-кишковий тракт вони засвоюються і синтезуються до глюкози, яка окислюється з виділенням енергії. Його надмірне вживання призводить до ожиріння і розвитку тріщин в стінках судин.
Алкоголь негативно впливає на стан нашого здоров'я. Спиртні напої підвищують артеріальний тиск, негативно впливають на печінку і роблять судини менш еластичними.
Перероблене м'ясо. Мова йде про м'ясні вироби: ковбаси, сосиски і напівфабрикати. Для їх виготовлення використовуються консерванти і канцерогени, які сприяють підвищенню рівня холестерину в крові. Різного роду ковбаси чи сосиски практичної користі не приносять – вони лише дають кілокалорії та почуття насичення.
Майонез і подібні соуси. Домашній майонез досить корисний продукт, хоч і містить чималу кількість холестерину (він є у курячих та перепелиних яйцях). А той, який пропонують на полицях магазинів, часто в своєму складі має пальмову олію, насичені транс-жири. Всі ці речовини в надлишку провокують накопичення ліпідів низької щільності, які вкрай охоче осідають на стінках судин.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який вітамін самий корисний для серця і судин.
Новини партнерів
Новини