Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, які продукти можуть "засмічувати" судини
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, які продукти можуть "засмічувати" судини

Споживання цих продуктів слід зменшити

2 вересня 2019, 12:30 comments11234
Поділіться публікацією:
Медики розповіли, які продукти можуть "засмічувати" судини

Захворюванню судин і серця може запобігти правильне харчування. Важливо уникати вживання продуктів, які "засмічують" наші судини і провокують розвиток різноманітних хвороб. Що це за продукти?

Цукор практично на 98% складається з вуглеводів. При попаданні в шлунково-кишковий тракт вони засвоюються і синтезуються до глюкози, яка окислюється з виділенням енергії. Його надмірне вживання призводить до ожиріння і розвитку тріщин в стінках судин.

Алкоголь негативно впливає на стан нашого здоров'я. Спиртні напої підвищують артеріальний тиск, негативно впливають на печінку і роблять судини менш еластичними.

Перероблене м'ясо. Мова йде про м'ясні вироби: ковбаси, сосиски і напівфабрикати. Для їх виготовлення використовуються консерванти і канцерогени, які сприяють підвищенню рівня холестерину в крові. Різного роду ковбаси чи сосиски практичної користі не приносять – вони лише дають кілокалорії та почуття насичення.

Майонез і подібні соуси. Домашній майонез досить корисний продукт, хоч і містить чималу кількість холестерину (він є у курячих та перепелиних яйцях). А той, який пропонують на полицях магазинів, часто в своєму складі має пальмову олію, насичені транс-жири. Всі ці речовини в надлишку провокують накопичення ліпідів низької щільності, які вкрай охоче осідають на стінках судин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який вітамін самий корисний для серця і судин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!