Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Мигдаль, користь і шкода
commentss НОВИНИ Всі новини

Мигдаль, користь і шкода

Гіркуватий смак мигдалю відомий кожному

2 вересня 2019, 16:42 comments20338
Поділіться публікацією:
Мигдаль, користь і шкода

У щоденний раціон людини рекомендовано включати горіхи, серед яких і мигдаль, користь якого для організму людини доведена безліччю досліджень.

Чим корисний мигдаль?

Незважаючи на популярність мигдалю, користь і шкода цього горіха (а якщо бути ботанически точними — то кісточки, хоча навіть самі дієтологи нерідко називають мигдаль горішком) тісно пов'язані, і з його вживанням потрібно бути акуратним.

Користь мигдалю насамперед пов'язана з високим рівнем вітаміну Е в ньому. Цей вітамін є одним з найголовніших антиоксидантів, що не дозволяє клітинам старіти передчасно і захищає організм від шкоди вільних радикалів. У мигдалі зосереджені і вітаміни групи В, без яких наш організм працював би неправильно. Користь мигдалю відчутна при сечокам'яній хворобі, допомагає виведенню піску з нирок. Мигдаль нормалізує роботу печінки і селезінки, виводить жовч з організму, очищає кров. Мигдаль виступає також натуральним анальгетиком і володіє протисудомні властивості.

У чому ж шкода мигдалю?

Як у будь-якого продукту, нехай навіть такого корисного як мигдаль все одно є шкідливі властивості. Переїдання будь-якого продукту шкідливо для здоров'я, це може викликати отруєння або алергічну реакцію — до слова, мигдаль є активним алергеном. Але з мигдалем все набагато складніше і небезпечніше. Строго протипоказано є недозрілий гіркий мигдаль. Наслідки потрапляння такого мигдалю в організм можуть бути плачевними. Справа в тому, що в гіркому мигдалі міститься отруйна синильна кислота. При отриманні мигдалевої олії ця кислота випаровується. Цю кислоту використовують в малих кількостях в гомеопатичних цілях при астмі, дифтерії та інших захворюваннях.

Мигдаль відноситься до групи висококалорійних продуктів, тому, навіть при його корисні властивості, вага він збільшити може дуже легко і швидко. Також мигдаль протипоказаний людям з порушеним серцевим ритмом і при порушеною роботі нервової системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як горіхи впливають на здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!