Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені розповіли про найбільш небезпечні типи їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про найбільш небезпечні типи їжі

Проблеми з травленням виникають у кожної другої людини

4 вересня 2019, 09:05 comments1189
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли про найбільш небезпечні типи їжі

Дослідники повідомляють, що гаряча і гостра їжа може завдати сильної шкоди здоров'ю, особливо, якщо організм не підготовлений до такої їжі.

До такого висновку експертів підштовхнули дослідження медичних фахівців. На думку лікарів, найнебезпечнішою є звичка єїсти дуже гарячу їжу.

"Численні хвороби органів травлення часто розвиваються із-за регулярного вживання дуже гарячої їжі. Причому виникають ці недуги практично відразу. Саме тому так важливо назавжди відмовитися від звички вживати гарячу їжу", – йдеться в повідомленні.

Також автори роботи відзначили, що гарячі напої і їжа обпалюють стравохід, що згодом може стати причиною омертвіння його слизової оболонки, виникнення виразок, а також інших набагато більш руйнівних наслідків.

Що стосується гострих страв, то дослідники вже давно помітили, що найбільш терпимими до них є організми представників тих народів, чия національна кухня і традиційні страви відрізняються підвищеною гостротою. При цьому люди, які виросли в регіонах, де гострі страви не розвивалися історично, можуть сильно постраждати від такої їжі.

Медики вважають, що травна система жителів європейських країн не підготовлена до гострої їжі. "Якщо людина не змогла втриматися і з'їла щось дуже гостре, то абсолютно марно запивати водою. У таких випадках вода не допомагає. Найбільш ефективним засобом є невелика кількість жирного бульйону. В деяких випадках допомагає молоко, яке усуває відчуття сильного печіння у роті", – розповіли фахівці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що однією з причин нічних кошмарів і неспокійного сну може стати їжа, яку ви їсте у вечірній час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!