Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Найцікавіші факти про сир: те, чого ви не знали
commentss НОВИНИ Всі новини

Найцікавіші факти про сир: те, чого ви не знали

Сир – улюблений багатьма продукт

5 вересня 2019, 11:30 comments4353
Поділіться публікацією:
Найцікавіші факти про сир: те, чого ви не знали

Сири таять в собі безліч секретів, більшість з яких вже відомо вам. Ці факти розширять ваші уявлення про звичний і знайомий всім продукт.

- Королем сиром у всьому світі визнаний Пармезан. Це італійський сир, який готується і визріває виключно на території цієї держави – в провінціях Парма, Реджо-Емілія, Модена, Падуя і Болонья. Чим старше Пармезан, тим він смачніший і дорожчий.

- Рецепту Пармезану близько 900 років, і за цей час він зовсім не змінився. До його складу входить молоко, сіль, вода і довгий-довгий час його визрівання.

- Незважаючи на популярність Пармезану, він не є найдорожчим сиром. Це місце закріплене за ослячим сиром Pule з Сербії. Його ціна – тисяча доларів за кілограм. Щоб приготувати кілограм цього сиру, потрібно 25 літрів молока балканських ослиць. Збиратися молоко ослиці потрібно протягом 3 годин і лише у певний час року, тому сир виготовляється скромною партією.

- Люди, які колекціонують сирні етикетки, називаються тиросемиофілістами.

- В Сицилії виробляють сир "Касу марцу", який витримують разом з личинками мух, які прискорюють процес розпаду жирів і роблять сир дуже м'яким. Під час дегустації личинки не видаляють і надягають спеціальні окуляри, щоб вони не дострибнули до очей.

- Існує сир з бактеріями людських ніг, пупка і пахв. Призначений він не для їжі, а створений як нагадування про недбале ставлення людей до мікроорганізмів, що живуть у нас.

- Сир Брі "живе" лише 84 дні, 4 години 23 хвилини. Після цього терміну сир вживати не можна — можна отруїтися.

- Кажуть, що Сальвадор Далі намалював картину "Текучі годинники" після дегустації сиру Камамбер, який дихнув його текучою консистенцією.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому небезпечно щоденно вживати сир.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!