Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Фіолетові овочі, фрукти і ягоди містять поживні речовини, які корисні для здоров'я. Такі продукти прикрасять будь-весняний або літній стіл, а в поєднанні з м'ясом і зеленню вони ще й дуже смачні.
Буряк
За кольором буряк буває від темно-бордових до фіолетових плодів. До складу буряків входить багато різних вітамінів і корисних елементів, а головне, що під час термічної обробки вони не руйнуються і не втрачають своїх поживних властивостей.
Баклажан
Баклажан містить клітковину, вітаміни С, В1, В2, В5, РР, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній і натрій. Вживання цього овоча знижує холестерин, виводить токсини з організму, покращує роботу серця, знімає набряки.
Фіолетова картопля
Цей сорт картоплі містить в чотири рази більше антиоксидантів, багато вітамінів, мінералів, антоціанів, що надає картоплі цей відтінок. Фіолетові коренеплоди гальмують процеси старіння, зміцнюють імунітет, покращують зір, покращують еластичність судин.
Червонокачанна капуста
Цей вид капусти дозріває пізно, а тому в ній набагато більше корисних речовин. В червонокачанній капусті багато антоціанів, регулярне їх вживання нормалізує процес кровотворення, роботу нирок, щитовидної залози.
Фіолетова кольорова капуста
Ця капуста – ще одне джерело антоціанів. Вживання кольорових суцвіть запобігає хворобам серця і кровоносної системи, забезпечує запасом вітаміну С, клітковиною, вітаміном А, фолієвою кислотою, кальцієм, калієм і селеном.
Морквина
Фіолетові сорти моркви містять більше антоціанів і володіють сильними антиоксидантними властивостями. Овоч нормалізує рівень холестерину, знижує тиск, покращує кровообіг і володіє протизапальним ефектом.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можна використовувати в косметологічних цілях.
Новини партнерів
Новини