Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, які зміцнюють зубну емаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які зміцнюють зубну емаль

Здорові ясна і міцні зуби — запорука красивої усмішки

9 вересня 2019, 11:30 comments3182
Поділіться публікацією:
Названо продукти, які зміцнюють зубну емаль

Зубна емаль – це найтвердіша тканина людського тіла. Додайте у ваш звичайний раціон ці продукти і допоможіть емалі зуба завжди залишатися міцною.

Молочні продукти

З дитинства нас вчили: стакан молока щодня — вірний засіб для міцних здорових зубів і кісток. І це дійсно так, адже молочні продукти містять кальцій, який благотворно впливає на них. Сир містить кальцій і фосфор, які взаємно підсилюють один одного і зміцнюють зуби. Натуральний йогурт також багатий на кальцій, фосфат і казеїн, які насичують мінералами зубну тканину і десни.

Зеленолисті овочі

Шпинат та інші зеленолисті овочі багаті клітковиною, що дуже корисно для зубів: такі продукти доводиться довго пережовувати. При цьому виробляється слина, яка очищає і омиває зуби, нейтралізуючи кислоти.

Яйця

Це справжнє джерело життєво важливих речовин, серед яких особливе значення має вітамін D. Саме він відповідає за нормальний рівень фосфору в організмі. А яєчна шкаралупа є цінним джерелом кальцію.

Морква

Кращі продукти для ясен і зубів — це овочі, переважно жорсткі і свіжі. Серед них лідирує сира морква, багата бета–каротином, вітамінами B, D, E, а також кальцієм і фтором, які зміцнюють зубну емаль. Ці цінні елементи також активно живлять десни і покращують кровообіг.

Горіхи

Продукти, які зміцнюють зуби, обов'язково повинні включати горіхи. Кількість цінних амінокислот, вітамінів і мінералів, в тому числі кальцію і фосфору, в них зашкалює. Є у горіхів і інші достоїнства. Кешью нейтралізує шкідливі бактерії, що руйнують зубну емаль. Волоський горіх містить незамінні для зубів клітковину, фолієву кислоту, магній і вітамін B6.

Мед

Прополіс з давніх часів використовують для лікування пародонтозу, карієсу і запалення ясен. Вчені виявили в ньому кілька десятків корисних речовин, що роблять зубну емаль більш міцною. Невипадково прополіс входить до складу багатьох зубних паст.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що знайдено речовину, здатну замінити зубну емаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!