Як правильно зберігати горіхи і сухофрукти в домашніх умовах

Їх збереження і якість, а також користь залежать від багатьох причин

Одні з найбільш корисних продуктів, особливо популярних взимку – це сухофрукти і горіхи. Щоб ваші корисні запаси завжди залишалися свіжими і якісними, слід дотримуватися деяких правил.

Не купуйте горіхи і сухофрукти у великих кількостях

Плодам потрібно обов'язкове періодичне провітрювання, їх потрібно час від часу переглядати на предмет комах або цвілі, горіхи до того ж можуть прогіркнути. Не допускайте цього, а краще їжте їх або готуйте з ними смачні десерти

Різні види сушених фруктів повинні зберігатися окремо

Кожен вид сухофруктів має свій поріг оптимальної кількості вологи, тому якщо більш сухі плоди будуть зберігатися з більш вологими, то вони просто вберуть частину вологи і зіпсуються.

Допоможуть баночки і мішечки

Зберігати горіхи і сухофрукти рекомендується в банках, паперових, тканинних або поліетиленових мішечках.

Жодних щілин

Мішки або тара для зберігання продуктів не повинна бути відкритою або мати щілини. Комахи, починаючи з жуків і закінчуючи гусеницями, обожнюють сухофрукти. Навіть добре закрита банку або щільний мішок не дають гарантії того, що у вашому зимовому запасі не з'явиться життя.

Вологість для зберігання

Оптимальна вологість для зберігання сухофруктів становить 70%, а температура – 0-10 градусів С. Горіхи краще зберігати в сухому приміщенні. В таких умовах запаси плодів і ягід будуть зберігати свої корисні властивості і смакові якості протягом декількох років.

Терміни зберігання горіхів та насіння:

- при кімнатній температурі – протягом 3 місяців;

- у холодильнику – до 6 місяців;

- в морозильнику протягом року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як горіхи впливають на здоров'я.