Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Фахівці попереджають, що свинина вкрай негативно впливає на здоров'я. Чому варто відмовитися від цього виду м'яса?
Вчені перерахували причини:
- Свиняче м'ясо володіє канцерогенними властивостями, що в майбутньому може призвести до раку органів травлення;
- У свинині міститься гістамін, який може спровокувати алергію;
- Свинина, як і яловичина, підвищує ризик розвитку проблем з серцево-судинною системою;
- Вживання свинячого м'яса може загрожувати ризиком зараження трихінельозом та іншими паразитами (особливо, якщо м'ясо не пройшло якісну термічну обробку);
- За словами медиків, людський шлунок не перетравлює свинячий жир, із-за чого він переходить в жирові відкладення і створює проблеми із зайвою вагою;
- Є дані, що у свинячому м'ясі міститься речовина, що викликає туберкульоз;
- Свинина може стати причиною скрофулеза – дитячої хвороби, при якій запалюються і розпадаються залози, а також туберкульозу.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що названа безпечна для здоров'я доза м'яса.
Новини партнерів
Новини