Головна Новини Здоров'я дієта і харчування ТОП-6 продуктів, які корисно їсти разом зі шкіркою
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-6 продуктів, які корисно їсти разом зі шкіркою

У самій шкірці теж міститься багато корисного

11 вересня 2019, 10:25 comments5145
Поділіться публікацією:
ТОП-6 продуктів, які корисно їсти разом зі шкіркою

Більшість овочів і фруктів саме у своїй шкірці містять найбільшу концентрацію корисних речовин, вітамінів і мікроелементів.

Яблука

Шкірка яблук буває занадто жорсткою для розжовування і перетравлення. Але саме в ній зосереджена основна кількість корисної клітковини для ситості і кращого травлення. У шкірці яблук багато кверцитина, вітаміну С і тритерпеноїдів — сполук, які захищають організм від онкологічних захворювань.

Баклажани

Шкірка баклажанів може гірчити, і щоб не відмочувати їх у солоній воді, більшість просто позбавляється від неї. Однак, в шкірці цього продукту міститься унікальний фітонутрієнт — насунін. Це потужний антиоксидант, який захищає клітини організму від пошкоджень та передчасного старіння.

Пастернак

Цей коренеплід, схожий на моркву білого кольору, має злегка гоструватий смак. Та його верхній шар є джерелом безлічі поживних речовин (фолієвої кислоти і марганцю), тому краще всього готувати його не очищаючи.

Огірки

Для ніжності салату хтось віддає перевагу все ж зрізати з огірком жорстку шкірку, в якій, до речі, містяться імуностимулюючі антиоксиданти і клітковина для м'якого очищення організму.

Морква

Саме в шкірці моркві містяться потрібні антиоксиданти для захисту всього організму. Перед готуванням моркву досить просто добре помити і потерти не жорсткою щіткою, щоб позбутися від землі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти харчування не можна поєднувати один з одним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!