Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Більшість овочів і фруктів саме у своїй шкірці містять найбільшу концентрацію корисних речовин, вітамінів і мікроелементів.
Яблука
Шкірка яблук буває занадто жорсткою для розжовування і перетравлення. Але саме в ній зосереджена основна кількість корисної клітковини для ситості і кращого травлення. У шкірці яблук багато кверцитина, вітаміну С і тритерпеноїдів — сполук, які захищають організм від онкологічних захворювань.
Баклажани
Шкірка баклажанів може гірчити, і щоб не відмочувати їх у солоній воді, більшість просто позбавляється від неї. Однак, в шкірці цього продукту міститься унікальний фітонутрієнт — насунін. Це потужний антиоксидант, який захищає клітини організму від пошкоджень та передчасного старіння.
Пастернак
Цей коренеплід, схожий на моркву білого кольору, має злегка гоструватий смак. Та його верхній шар є джерелом безлічі поживних речовин (фолієвої кислоти і марганцю), тому краще всього готувати його не очищаючи.
Огірки
Для ніжності салату хтось віддає перевагу все ж зрізати з огірком жорстку шкірку, в якій, до речі, містяться імуностимулюючі антиоксиданти і клітковина для м'якого очищення організму.
Морква
Саме в шкірці моркві містяться потрібні антиоксиданти для захисту всього організму. Перед готуванням моркву досить просто добре помити і потерти не жорсткою щіткою, щоб позбутися від землі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти харчування не можна поєднувати один з одним.
Новини партнерів
Новини