Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як відрізнити натуральний мед від підробки: п'ять способів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити натуральний мед від підробки: п'ять способів

Мед містить у собі більше п'ятдесяти цінних речовин

11 вересня 2019, 12:30 comments5668
Поділіться публікацією:
Як відрізнити натуральний мед від підробки: п'ять способів

В даний час купити мед не проблема, але купити його натуральним і справжнім — велика удача. Щоб не помилитися при виборі, необхідно знати деякі способи й ознаки, що допомагають визначити натуральність продукту.

Ознаки натуральності:

- Візуально. Найкращий мед настільки густий, що при переливанні з банки в банку буквально складається в гору-пагоду, якій потрібен час, щоб розподілитися. Добросовісний продавець на ринку дозволить перевірити консистенцію товару паличкою або ложкою: якщо мед тягнеться тонкою ниточкою, то він якісний, а фальсифікований капає з ложки і моментально топиться в масі.

- На дотик і на смак. Хороший мед завжди злегка дере горло своїй терпкістю, а кислинка не відчувається (вона – ознака незрілого продукту). Крапелька нормального меду, растирається пальцями, легко наноситься і вбирається в шкіру, а тей, що містить добавки просто скачається в скалочки. У хорошого меду завжди сильний, специфічний аромат.

- Твердий або рідкий. Чим більше в меді корисних речовин, тим швидше він затвердіє. Вибираючи мед, пам'ятайте, що влітку він повинен бути тільки як сироп, якщо викачаний в цьому сезоні, і лише ріпаковий сорт з весняного медоносу густіє дуже швидко, а видобутий навесні, до серпня вже буде в брусках (рідкий – ледь жовтий, кристалізований – майже білого кольору).

А вирушаючи на ринок восени чи взимку, розглядайте тільки зацукрований мед – в цю пору нормальний продукт іншим не буває (теж є виняток: акацієвий сорт, довго зберігає рідку форму).

- Перевірка на дому. Перевірку меду можна влаштувати простим шматочком хліба. Опустіть його в продукт хвилин на 10-12 – якщо він розм'як, значить, ви купили банальний сироп, а в натуральному меді хліб затвердіє. Розведений водою мед утворює рідкі плями на аркуші паперу або протікає, а от хороший продукт буде лежати без змін.

- За документами. Лабораторні дослідження в два рахунки відшукають будь-які домішки і надлишок води в меді, тому не зайвим буде запитати у продавця ветеринарно-санітарний паспорт пасіки і сертифікат відповідності (експертний висновок).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як можна схуднути за допомогою меду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!