Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Отримувати користь з їжі слід з розумом, адже мало вибрати необхідний продукт, потрібно ще й виключити поєднання, які завадять корисним речовинам засвоюватися, а також вибрати оптимальний спосіб приготування.
Броколі
Для того щоб отримати максимальну користь від цього продукту, важливо піддавати його мінімальній термічній обробці. Чим довше ви варите, тушкуйте або запікаєте брокколі, тим менше корисних властивостей залишається. Цей вид капусти краще всього готувати на пару або додавати в сирому вигляді в салат.
Спаржа
Як і у випадку з брокколі, спаржа потребує лише легкої термічної обробки. Тільки так можна зберегти всі корисні речовини, що входять до її складу. Швидко обсмажуйте стебла на гарячій сковороді або користуйтеся пароваркою. До речі, воду з пароварки не виливайте, а використовуйте в якості бульйону при приготуванні супів або соусів, адже у ній залишається досить багато вітамінів і мінералів.
Часник
Досвідчені кухарі знають, що дрібно нарізаний або роздавлений часник краще залишити на 5-10 хвилин, перш ніж додавати в блюдо. Так всі корисні властивості цього цінного для здоров'я продукту встигнуть повністю розкритися, а смак стане більш пікантним і насиченим.
Помідори
На відміну від багатьох інших продуктів, помідори краще всього їсти не в сирому вигляді, а потрібно попередньо приготувати їх на грилі, запекти або злегка обсмажити. Справа в тому, що цей продукт багатий лікопіном — елементом, що допомагає запобігти багато чому, в тому числі й онкологічним захворюванням. Максимальна концентрація лікопіну в помідорах досягається при температурі близько 90 градусів.
Насіння льону
Останнім часом з'являється все більше інформації про цінності насіння льону і їх позитивний вплив на наше здоров'я. Для того, щоб вони повністю засвоювались організмом, потрібно вживати їх у їжу в перемолотому вигляді. В іншому випадку ніякої особливої користі ви не отримаєте.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти харчування не можна поєднувати один з одним.
Новини партнерів
Новини