Рубрики
МЕНЮ
Наталья Шевченко
За результатами дослідження Тафтского університету —
онкологічні захворювання іноді виникають із-за проблем з харчуванням: таких
випадків близько п'яти відсотків. Виявляється, що кожен двадцятий випадок
захворювання на рак викликаний неправильним харчуванням.
За словами вчених, практично кожен другий випадок раку кишечника пов'язаний з незбалансованою дієтою — 38,8 відсотків. Для раку ротової порожнини і гортані цей показник трохи нижче близько 26 відсотків. При цьому на рак яєчників і щитовидної залози харчування практично не впливає — менше одного відсотка.
Головним із самих небезпечних продуктів вчені вважають напої з високим вмістом цукру. Перш за все мова йде про популярних газованій воді і соках з коробок. Варто відзначити, що всі небезпечні продукти з високим вмістом цукру, так як він сприяють стрімкому зростанню злоякісних утворень.
Згідно з деякими французьким науковим дослідженням значно знизити ризик практично всіх видів раку можливо, якщо виключити з раціону ультраобработанные продукти та харчуватися натуральними. Тобто, не можна харчуватися будь-якими продуктами, що пройшли промислову обробку в кілька етапів. Це, наприклад, ковбаси, напівфабрикати, чіпси.
Американські дослідники з Університету штату Іллінойс запевняють, що для профілактики раку необхідно більше вживати продуктів з омега-3. Це різні морепродукти, лляна, рапсова і оливкова олія, волоські горіхи та інші.
Як раніше повідомляло видання "Коментарі", названо продукти, які ми вживаємо неправильно.
Новини партнерів
Новини