Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Про користь клітковини в раціоні знає кожен, хто дбає про своє здоров'я. Ці харчові волокна входять до складу більшості рослин і є важливою живильною речовиною, що сприяє здоровій роботі шлунково-кишкового тракту, зниженню рівня цукру в крові і втраті зайвих кілограмів.
Гастроентерологи рекомендують включати продукти з високим вмістом клітковини в щоденний раціон.
- Авокадо. Цей фрукт є одним з головних джерел здорових рослинних жирів. Він багатий на вітаміни Е, К, С і В, а також антиоксидантами і корисними мінералами. Авокадо регулює ліпідний обмін, знижує рівень холестерину в крові та підтримує роботу серцево-судинної системи.
В одному цілому авокадо міститься 10 г клітковини (6,7%).
- Малина. Ароматна лісова ягода може похвалитися багатьма поживними речовинами, незважаючи на низьку калорійність. Малина — відмінне джерело вітаміну С і Е.
В одній склянці малини міститься 8 г клітковини (6,5%).
- Артишоки. Цей овоч має безліч корисних властивостей, тому його необхідно включити в свій раціон. Артишоки дуже цінні через утримання цинаріну та інуліну — речовин, які покращують роботу травної системи.
В одному артишоку середнього розміру міститься 10,3 г клітковини (8,6%).
- Груша. Це плоди, властивості і харчову цінність яких неможливо переоцінити. Груша в своєму складі містить вітаміни В1, А, З, а також залізо, цинк і марганець.
В одній груші середнього розміру міститься 5,5 г клітковини (3,1%).
- Морква. Всім відомо, що морква є відмінним джерелом вітаміну А, який покращує зір, стан шкіри і нігтів. Крім цього, овоч багатий на вітамін К, вітамін В6 і магнієм.
В одній моркви середнього розміру міститься 3,6 г клітковини.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти зберігають в собі багато білка.
Новини партнерів
Новини