Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Список продуктів, які повинні бути в кожному домі
commentss НОВИНИ Всі новини

Список продуктів, які повинні бути в кожному домі

Ці продукти універсальні: з них можна приготувати будь-що

18 вересня 2019, 09:20 comments10503
Поділіться публікацією:
Список продуктів, які повинні бути в кожному домі

Є базовий список продуктів, які повинні бути у кожної господині будинку, так як вони є основою для приготування корисних сніданків, обідів і вечерь для всієї родини. Що це за продукти?

Овочі

Це основа піраміди здорового харчування. Овочі мають багато корисних властивостей і забезпечують наш організм поживними речовинами та мікроелементами. Вітаміни — це найбільша перевага овочів. В їх складі міститься бета-каротин, вітаміни групи B, C, E, K і PP., які регулюють всі процеси в організмі.

Самими популярними овочами в Україні є картопля, морква, цибуля, капуста, буряк. З таким базовим набором можна приготувати не тільки корисні, але і дуже смачні страви.

Порада: Якщо овочі почали псуватися, а ви не встигаєте їх з'їсти, очистіть надлишок, помийте, подрібніть (моркву натирайте на тертку; цибулю дрібно наріжте кубиками; буряк – соломкою; картоплю – шматочками), підсушіть, розкладіть по пакетах і відправте в морозилку. Можете використовувати заморожені овочі під час приготування супів-борщів.

Крупи і макарони

Якщо готувати якісь вишукані страви немає сил і часу, то на допомогу господині завжди можуть прийти макаронні вироби і крупи. Вони врятують будь-яку ситуацію, навіть якщо справа стосується святкової трапези. Приготувати макарони та крупи можна легко і швидко, а смак страви можна доповнити смачним соусом.

Види круп і макаронів варто підбирати, виходячи з кулінарних уподобань членів сім'ї. Однак, макарони бажано купувати з твердих сортів пшениці.

М'ясо і риба

Якщо ваша сім'я не дотримується принципів вегетаріанської дієти, тоді у вашому холодильнику має бути м'ясо і риба. М'ясо є хорошим джерелом високоякісного білку, а також заліза, цинку і вітамінів групи В, в першу чергу вітамінів В1, В2, ніацину.

Рибу потрібно включати в свій раціон, тому що вона багата поліненасиченими жирними кислотами омега-3, а також є джерелом вітамінів А і D.

Яйця і молочні продукти

Ці продукти з категорії швидкопсувних. Але вони необхідні, так як з їх допомогою можна приготувати масу смачних і корисних страв. Основний набір включає в себе десяток яєць, молоко, сметану і вершкове масло.

Молочні продукти включають в себе: високоякісний білок, кальцій, калій, вітаміни групи B і D.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти ми їмо неправильно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!