Вчені з'ясували, що яйця на сніданок можуть бути небезпечні
В організмі людини з'являється надлишок насичених жирів
Фахівці з Техаського університету з'ясували, у яких випадках не варто вживати яйця на сніданок, щоб не нашкодити здоров'ю.
Вчені прийшли до висновку, що регулярне вживання яєць зовсім не означає, що в організмі людини з'являється надлишок насичених жирів, що провокують проблеми з серцем та судинами.
Ризик серцево-судинних захворювань збільшується, якщо вранці їсти яйця, приготовані на вершковому маслі і вприкуску з беконом. Адже подібний сніданок перенасичений жирами. "Стереотипний сніданок з яйцями – це не просто яйця: у ньому також є продукти з великою кількістю жирів, такі як бекон або ковбаса. Чи потрібно їх їсти? Ні", - говорять вчені.
При цьому помірне вживання яєць без шкідливих добавок не чинить негативного впливу на роботу серця та судин.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вживання яєць може сприяти розвитку раку простати. Вчені прийшли до таких висновків на основі аналізу даних про харчування понад 27 тис. чоловік, яких спостерігали з 1994 по 2008 рік.