Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені з Китаю назвали несподівану користь алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з Китаю назвали несподівану користь алкоголю

Помірне вживання спиртного покращує переробку глюкози

20 вересня 2019, 14:40 comments1775
Поділіться публікацією:
Вчені з Китаю назвали несподівану користь алкоголю

Фахівці з Південно-Східного університету Китаю стверджують, що бокал пива або вина в день може знизити ризик розвитку діабету.

Вчені проаналізували десять попередніх робіт, присвячених зв'язку між вживанням алкоголю і діабет II типу. Всього у вибірку потрапили 575 осіб.

Експерти прийшли до висновку, що помірне вживання алкоголю (20 г етанолу на добу і менше) покращує переробку глюкози. Така кількість міститься у 500 мл пива, 200 мл вина, або 50 мл міцних спиртних напоїв.

Крім того, вживання алкоголю виявилося пов'язаним з більш низьким рівнем тригліцеридів – найбільш поширеним типом жирів, що містяться в харчових продуктах. Високий рівень тригліцеридів часто виникає у діабетиків, які погано стежать за станом здоров'я, і є фактором розвитку серцево-судинних захворювань.

"Необхідні більш масштабні дослідження для подальшої оцінки впливу вживання алкоголю на рівень цукру в крові, особливо у пацієнтів з діабетом II типу",- розповів доктор Юйлін Чена.

Однак оптимізм китайських вчених не поділяють їхні колеги. Чим нижча кількість споживаного алкоголю, тим нижче ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту, тому потрібно пити менше спиртного, а не більше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим корисне червоне вино.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!