Названі продукти з високим вмістом заліза

Функції заліза в організмі різноманітні і численні

Заліза в організмі, порівняно з іншими корисними речовинами, міститься небагато — всього 4,25 г. І його запаси потрібно регулярно поповнювати, насамперед за рахунок продуктів з високим вмістом цього мікроелемента.

Молюски

Почесне перше місце займають молюски — в 100 грамах міститься 0,03 грама заліза і всього 72 калорії. Це джерело заліза входить в топ найкорисніших продуктів на планеті із-за високого вмісту амінокислот, вітамінів групи B та інших необхідних поживних речовин.

Печінка

Це відмінне джерело заліза, вітамінів A і B12, але в ній також можуть відклалися шкідливі сполуки, наприклад, важкі метали. Тому їсти печінку часто та у великих кількостях не рекомендується.

Риба

Риба не тільки забезпечує наш організм залізом, але і знижує ризик серцево-судинних захворювань. Заведіть за правило з'їдати щотижня не менше 250 грамів риби: лосося, тріски, палтуса, тунця або скумбрії.

Горіхи

Всі види горіхів є джерелом заліза і корисних жирів, які позитивно впливають на нервову систему і кровообіг.

Бобові

Серед рослинних продуктів бобові – одні з найбільш корисних. У них, крім великої кількості білка, є достатня кількість заліза. Щоб воно краще засвоювалося, слід поєднувати бобові з овочами і зеленню, багатими на вітамін С.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відновити нестачу заліза в організмі.